nlbe-nlDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

Medewerkerstevredenheid meten en verbeteren met vragenlijsten in Zenya

Medewerkerstevredenheid is een belangrijk onderwerp voor elke organisatie. Blije en tevreden medewerkers kunnen zich tenslotte beter concentreren en zijn daarmee productiever. De tevredenheid binnen jouw organisatie is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Om de tevredenheid onder jouw werknemers te kunnen meten en verhogen, is een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) nodig.

Wat leidt tot medewerkerstevredenheid?

Een goed werkklimaat en een prettige werksfeer zijn belangrijke factoren die bijdragen aan de medewerkerstevredenheid binnen jouw organisatie. Ook een goed salaris en voordelige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken, dragen bij aan een tevreden medewerker.

Een ander belangrijk aspect is het gevoel van erkenning en waardering voor het werk dat medewerkers verrichten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van regelmatig positieve feedback geven, het organiseren van teambuilding activiteiten en het belonen van goed werk.

Het is ook goed om te zorgen voor duidelijke communicatie binnen jouw organisatie. Op deze manier weten je medewerkers wat er van hen verwacht wordt en wat hun taken zijn. Dit verhoogt het gevoel van zelfstandigheid en eigenaarschap over het werk.

Medewerkerstevredenheid meten en verhogen met interne vragenlijsten

Er zijn verschillende manieren om de tevredenheid onder medewerkers binnen jouw organisatie te meten. Eén van de meest gebruikelijke methoden is dus het houden van een MTO. Dit bijvoorbeeld met een digitale vragenlijst, waarbij medewerkers hun mening geven over verschillende aspecten van het werk.

Bij het opstellen van de vragenlijst is het belangrijk om de vragen duidelijk te formuleren. Zo begrijpen je medewerkers goed wat er van hen gevraagd wordt. Anonimiteit is van groot belang, zodat je medewerkers zonder angst hun oprechte mening delen. Verder is het aan te raden om voldoende tijd te geven om de enquête in te vullen. Zo hebben medewerkers de mogelijkheid om goed na te denken over de antwoorden die ze willen geven.

Zodra de enquête is ingevuld, kan de data worden geanalyseerd en kunnen eventuele problemen of knelpunten binnen jouw organisatie in kaart worden gebracht. Op basis hiervan kan vervolgens een actieplan worden opgesteld om de medewerkerstevredenheid te verhogen. Wanneer je regelmatig een MTO organiseert, kun je problemen binnen de organisatie op tijd opmerken en aanpakken.

Een MTO uitvoeren met Zenya software? Dat kan!

Met de slimme audit management software Zenya CHECK, van Infoland, kan je gemakkelijk vragenlijsten opstellen en verspreiden onder medewerkers. Wanneer de interne vragenlijst is ingevuld door de medewerkers, kan je daarna de data analyseren. Zenya biedt namelijk met realtime dashboards inzicht in en overzicht op deze data. Hiermee kun je eenvoudig conclusies trekken uit het MTO en eventuele problemen of knelpunten in kaart brengen. Vervolgens kun je met deze conclusies op zoek te gaan naar verbetermogelijkheden om de medewerkerstevredenheid binnen jouw organisatie te verhogen.

Contact opnemen?

T: +32 (0)3 2 03 02 90
E: steluwvraag@infoland.nl

Of neem contact op via het contactformulier.

Meer weten over Zenya?

Vraag de brochure aan zodat je alle informatie gemakkelijk bij de hand hebt.

Download de brochure voor Zenya Software - Software voor kwaliteits- en risicomanagement

Meer weten hoe je een MTO
kunt uitvoeren met Zenya?

Vraag een persoonlijke demo aan, zodat we online of op locatie de mogelijkheden kunnen bespreken.