nlenbe-nlDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

Interview: Handelsmissie naar Denemarken en Zweden

Tijdens een handelsmissie reizen bedrijven, organisaties en overheidsinstanties af naar een ander land om zakelijke contacten te leggen en handel te drijven. Onze CEO, Marieke Kessels, en onze Manager International Business, Mark van Deudekom, gaan als onderdeel van de Task Force Health Care (TFHC) delegatie op een private handelsmissie naar Denemarken en Zweden.

Daar willen wij wel eens meer over weten, en daarom gaan we in gesprek met Mark van Deudekom.

Wat houdt deze handelsmissie in?

Het TFHC is een grote groep van Nederlandse bedrijven die actief zijn in de healthcare sector. Deze organisaties zijn al internationaal actief of willen internationaal actief worden. De TFHC heeft veel kennis van de markt en maakt geregeld marktrapporten en marktverkenningen. Ze hebben een groot netwerk met bedrijven, maar ook ambassades. We zijn nu ongeveer een jaar lid en halen veel kennis uit deze netwerkorganisatie.

Tijdens deze handelsmissie gaan we met een groep van Nederlandse bedrijven naar Denemarken en Zweden om contacten te leggen met organisaties en instellingen in de Life Science en Health (LSH) sector.
 

Zakelijke contacten leggen en handeldrijven, is dat ons ultieme doel?

Het primaire doel is om ons netwerk in Denemarken en Zweden uit te breiden, meer te leren over de gezondheidszorg in deze landen en te ontdekken hoe wij met onze softwareoplossingen kunnen bijdragen aan het verbeteren van de zorg.

Daarnaast kijken wij er ook naar uit om ervaringen te delen met de andere deelnemers. Netwerkmeetings, onder andere op de ambassades, zijn een onderdeel van het programma. Daar hopen we veel organisaties uit de LSH-sector te spreken en te horen wat er in Denemarken en Zweden zoal speelt. Inzichten vanuit deze netwerkmeetings nemen we namelijk ook graag mee terug naar Nederland, om te kunnen delen met onze bestaande klanten. Wie weet kunnen zij daar ook hun voordeel mee doen!
 

Zeg Mark, even tussendoor: Hoe goed is jouw Zweeds inmiddels?

Hah! Nou… Helaas spreek ik geen Deens of Zweeds, maar gelukkig spreken veel Denen en Zweden goed Engels, dus dat zal geen probleem zijn. Een kop koffie met iets lekkers bestellen gaat overigens wel al best aardig, dus wie weet komt dat nog van pas!
 

We zijn in contact met lokale partners, wat kun je daarover vertellen?

Ons hoofddoel in Zweden en Denemarken is om een verregaande samenwerking te realiseren met enkele lokale partners. Wij geloven echt in deze lokale aanpak. Op die manier worden de toekomstige Zenya-gebruikers namelijk van a tot z in hun eigen taal bediend en zorgen wij ervoor dat alle relevante, land specifieke kennis aanwezig is. Het doel is om onze internationale klanten dezelfde hoge kwaliteit te leveren als de klanten in onze thuismarkten.

Dit doen we in Zweden op dit moment al samen met onze partner Frontwalker, die echt een grote rol gaan spelen in zowel het commerciële traject als het support traject.

In Denemarken beginnen we net aan de zoektocht naar een partner die ons kan helpen om Zenya ook in Denemarken in de markt te zetten. We hebben Denemarken daarom ook als doelland aangegeven bij het Oranje Handelsmissie Fonds en zullen in Kopenhagen in mei bij het International Forum on Quality and Safety in Healthcare aanwezig zijn.

P.S: Is jouw organisatie een value-added reseller? Lees meer over samenwerken met Infoland.

Ik ben nog nooit in Kopenhagen geweest en kijk er ontzettend naar uit om deze stad te bezoeken en er meer over te leren.”

Mark van Deudekom
Manager International Business

Als Deense of Zweedse organisaties jullie willen spreken tijdens deze handelsmissie, kan dat dan?

Er zijn netwerkmeetings op de ambassades in Denemarken en Zweden waar nog wat plekjes vrij zijn voor geïnteresseerden, maar over het algemeen zit het programma al behoorlijk vol met locatiebezoeken en andere bijeenkomsten.

Wel zijn we in mei opnieuw in Denemarken en Zweden met het doel om organisaties te spreken. We zullen dan deelnemen aan de volgende 2 beurzen:

 t/m 

Göteborg
Zweden

Is deze missie nu vanuit het Oranje Handelsmissiefonds gekomen?

Door het winnen van het Oranje Handelsmissiefonds mogen wij kosteloos deelnemen aan een handelsmissie, maar dat is deze niet. De handelsmissie van het TFHC is een private missie. De handelsmissie vanuit het Oranje Handelsmissiefonds wordt in samenwerking met het Ministerie voor Buitenlandse Zaken opgezet en is dus meer een publieke handelsmissie.

Het Oranje Handelsmissiefonds is opgericht voor ondernemers die op zoek zijn naar een grote afzetmarkt. Tien bedrijven maken ieder jaar kans op ondersteuning vanuit het fonds om daarmee versneld een internationaal netwerk op te bouwen. Het mooie nieuws is dus dat we spoedig mogen deelnemen aan nóg een handelsmissie. Daarover binnenkort meer…

Reseller worden?

Heb je interesse om een internationale reseller te worden? Neem dan direct contact op.

T: +31 (0) 40 848 58 68
E: international@infoland.eu

Meer weten over Zenya?

Vraag de brochure aan zodat je alle informatie gemakkelijk bij de hand hebt.

Download de brochure voor Zenya Software - Software voor kwaliteits- en risicomanagement

Interesse in een partnership of wil je met ons spreken?

Mark en Marieke komen graag met je in contact om te praten over de mogelijkheden.