nlenbe-nlDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

“Zenya BOOST is een nieuw product en een nieuw verhaal”

Zenya BOOST is de nieuwste module binnen de Zenya software suite. Met Zenya BOOST kunnen organisaties actuele kwaliteits- en risicomanagement thema’s op de kaart zetten. De menselijke factor is hierbij heel belangrijk. Maar wat betekent BOOST voor de markt? En wat lost het nu echt op voor klanten? In dit interview vertellen Marieke Kessels (CEO van Infoland) en Maurice van Abeelen (productmanager van Zenya) enthousiast en gepassioneerd over hun nieuwe software. Samen geven ze een inkijkje in het ontstaan van BOOST. “We hebben een onderscheidend product gecreëerd dat ons verhaal sterker maakt. Nu moet het zich in de praktijk bewijzen.”

Waarom is BOOST gelanceerd en ontwikkeld?

Maurice: “Infoland zoekt altijd naar verbinding met haar klanten. We onderhouden onafgebroken contact met hen en luisteren naar wat er speelt in hun organisaties. Met de Zenya software suite, bestaande uit DOC, FLOW, RISK en CHECK, zijn organisaties goed ingericht op thema’s als kwaliteit, veiligheid en risicomanagement. Maar er is nog een heel belangrijke factor: de mens – een factor waar je niet altijd grip op hebt. Hoe krijg je mensen mee als er veranderingen plaatsvinden of als je een belangrijk thema, zoals nieuwe hygiënemaatregelen, onder de aandacht wilt brengen? We merkten dat de behoefte om dit in te vullen leeft bij onze klanten. Uit die behoefte is BOOST ontstaan.”

Kunnen jullie meer vertellen over het idee achter BOOST?

Marieke: “We hebben een optelsom gemaakt van zaken die we van klanten hoorden. Zo hebben we een oplossing voor het melden van incidenten. Klanten vroegen zich af hoe ze lessen en inzichten konden delen naar aanleiding van zo’n melding. Organisaties hadden niet voldoende effectieve middelen om dat voor elkaar te krijgen. Vanuit onze documentmanagement software bieden we instrumentele functionaliteiten, maar dat op zich activeerde en prikkelde mensen niet voldoende. Tot slot spraken we met onze klanten over thema’s waarbij bewustzijn, verandering en gedrag een grote rol spelen. Toen we dit bij elkaar optelden, realiseerden we ons dat los van systemen het menselijke aspect, gedragsverandering, van belang is.”

Maurice: “We stelden onszelf de vraag: ‘Hoe krijg je mensen mee in ontwikkelingen, hoe gaan ze het gewenste gedrag vertonen?’. Als je mensen wilt bewegen, is het belangrijk dat ze snappen waarom iets belangrijk is voor de organisatie en henzelf. Deze uitdaging hebben we meegenomen in de ontwikkeling van BOOST, waarmee je mensen activeert rondom belangrijke thema’s.”

Bij Infoland worden we blij als we professionals met techniek verder helpen en ervoor zorgen dat organisaties écht in control zijn. In een dynamische en continu veranderende wereld en de impact daarvan op organisaties, is het belangrijk dat zij zichzelf blijven, koers houden en medewerkers blijven verbinden.”

Marieke Kessels-Habraken, PhD, MSc - CEO Infoland
Marieke Kessels
CEO Infoland

Hoe krijg je mensen mee in veranderingen volgens jullie?

Marieke: “Als organisatie ben je op zoek naar hoe je collega’s kunt informeren en activeren. Dit kan op verschillende manieren: via e-mails, door posters op te hangen of door meetings op te zetten. Maar vaak zijn dat soort ‘losse’ initiatieven niet voldoende. Met BOOST neem je mensen op een leuke, interactieve manier mee, stap voor stap. Dat doe je door eenvoudig campagnes op te zetten. Zo komt een thema veel meer tot leven en zorg je ervoor dat een nieuwe werkwijze bijvoorbeeld niet alleen op papier staat, maar op een persoonlijke manier wordt gecommuniceerd. Met een BOOST campagne kun je dit doen door verschillende soorten content in te zetten, bijvoorbeeld door video’s af te wisselen met een artikel en dan weer met een quiz. Belangrijk is dat mensen zich gehoord voelen en feedback geven. Die functionaliteit is ingebouwd in BOOST – het is een unieke tool waarmee je interactie en draagvlak creëert en leert van elkaar.”

Wat betekent de lancering van BOOST voor Infoland?

Marieke: “De lancering van een nieuw product betekent natuurlijk veel voor Infoland: het is een nieuw product en een nieuw verhaal. BOOST is de eerste module die zich richt op de menselijke kant van kwaliteits- en risicomanagement. De andere Zenya modules zijn echt gericht op processen en meetbare zaken. Voorheen spraken we wel vaak met klanten over die ‘zachte’ kant en het creëren van bewustzijn onder medewerkers, maar we boden hier nog geen oplossing voor. Nu wel, al ligt BOOST nog steeds in lijn met wat we al jaren doen: kwaliteit verbeteren, veiligheid vergroten en risico’s beheersen. We onderscheiden ons van de concurrentie door dit totaalpakket aan te bieden. Door het menselijke aspect aan ons softwarepakket toe te voegen, zijn we nog beter in staat om de vraagstukken van klanten op te lossen.”

Voor welke organisaties is BOOST interessant?

Maurice: “Zenya BOOST is interessant voor een brede doelgroep en voor iedere organisatie waar de factoren communiceren, bewustzijn creëren en mensen activeren essentieel zijn. Op afdelingsniveau denk ik dan aan managers die verantwoordelijk zijn voor kwaliteit, veiligheid, risicomanagement en communicatie. Maar ook mensen die operationeel verantwoordelijk zijn voor een team, zoals projectleiders, specialisten, CISO’s en ziekenhuishygiënisten, profiteren van de mogelijkheden die de software biedt. BOOST sluit perfect aan bij de andere modules van Zenya. We verwachten dan ook dat onze bestaande klanten BOOST in eerste instantie zullen inzetten om hun kwaliteitsmanagement naar een hoger niveau te tillen. Maar BOOST is ook als losse module te gebruiken, waardoor het interessant is voor iedere organisatie.”

De ontwikkeling van Zenya BOOST

Een team van onder andere ontwerpers, software engineers, marketeers en consultants van Infoland heeft iets meer dan een jaar gewerkt aan de ontwikkeling van BOOST. Direct vanaf de eerste schetsen zijn er klanten bij betrokken, via pitches, kennisdeling en individuele sessies. Een deel van de klanten heeft aan de bèta test meegewerkt, waarbij ze daadwerkelijk aan de slag gingen met Zenya BOOST in hun eigen organisatie. De intensieve samenwerking heeft geleid tot de lancering van BOOST.

Wat vinden Marieke Kessels en Maurice van Abeelen van het resultaat? Maurice: “Ik ben trots op wat we bereikt hebben. We hebben een onderscheidend product gecreëerd dat onze totale oplossing sterker maakt. Nu mag het zich in de praktijk bewijzen.”

Wat lost BOOST op voor organisaties? En wat maakt deze oplossing uniek?

Maurice: “Het is bij uitstek een tool waarmee je organisaties in staat stelt om met behulp van leuke, afwisselende content campagnes te ontwikkelen om zoveel mogelijk mensen te bereiken en gedragsverandering te realiseren. Vaak zet je als organisatie intern al van alles op om mensen mee te krijgen, bijvoorbeeld door het geven van presentaties of het maken van een video. BOOST is een verlengstuk van wat organisaties al doen en zorgt voor samenhang en herhaling. Het voordeel van BOOST is dat je inzicht krijgt in online campagnes, waardoor je er meer grip op krijgt. Naar aanleiding van feedback of het ontbreken ervan, kun je de campagne aanpassen en inspelen op wat er in de organisatie leeft.”

Hoe zet je een campagne op in BOOST?

Marieke: “Het opzetten van een campagne vraagt om enige creativiteit van de organisatie. Maar BOOST biedt structuur en helpt daarbij. De software is heel gebruiksvriendelijk, je hebt geen specifieke Zenya kennis nodig om een campagne op te zetten. Er is een leidraad die je helpt bij het inrichten. Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van voorbeeldcampagnes, zodat er in de toekomst een bibliotheek ontstaat. Ook via onze community wordt door ons – en hopelijk binnenkort ook door klanten – kennis over campagnes gedeeld.”

Hoe zien jullie de toekomst van BOOST?

Maurice: “BOOST is een nieuwe oplossing die alles wat je doet in Zenya nog meer tot leven brengt. Dat ontwikkelen we verder door. De verbinding met andere modules optimaliseren we in de toekomst. Op elk gebied maken we de software slimmer. BOOST is ontstaan uit de behoeften van klanten en zij zijn heel nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling ervan. Dat zetten we door, want het product is nooit ‘af’, we innoveren continu. Op basis van feedback van early adopters en onze eigen ideeën blijven we BOOST vernieuwen.”

Marieke: “Ik ben trots dat BOOST er is. We hebben een onderscheidend product gecreëerd dat onze totale oplossing sterker maakt. Nu mag het zich in de praktijk bewijzen. Wij worden blij als we professionals met techniek verder helpen en ervoor zorgen dat organisaties écht in control zijn. In een dynamische en continu veranderende wereld en de impact daarvan op organisaties, is het belangrijk dat zij zichzelf blijven, koers houden en medewerkers blijven verbinden.”

BOOST sluit perfect aan bij de andere modules van Zenya. We verwachten dan ook dat onze bestaande klanten BOOST in eerste instantie zullen inzetten om hun kwaliteitsmanagement naar een hoger niveau te tillen. Maar BOOST is ook als losse module te gebruiken, waardoor het interessant is voor iedere organisatie.”

Maurice van Abeelen - Productmanager voor Zenya
Maurice van Abeelen
Productmanager Zenya

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie over Zenya BOOST.

T: +32 (0)3 2 03 02 90
E: steluwvraag@infoland.be

Gratis demo beschikbaar

Vraag jouw gratis demo aan. We nemen contact met je op voor een afspraak.

Wil je meer informatie over Zenya BOOST?

Lees er alles over op de Zenya BOOST pagina. Op deze pagina kun je ook een gratis demo aanvragen.