nlenbe-nlDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

Zenya en AI: Ontdek de nieuwe AI-toepassingen die je werk eenvoudiger én sneller maken

Hoe geven we Zenya gebruikers superkracht met AI, zonder afbreuk te doen aan de belofte dat Zenya je altijd de juiste, actuele en geborgde informatie geeft? Met dat vraagstuk gingen we in 2023 ijverig aan de slag. Een paar maanden later kunnen we trots meedelen dat we de eerste AI-toepassingen in Zenya hebben ontwikkeld. Hilbert Leijen, CTO bij Infoland, vertelt hoe de ontwikkelingen zullen bijdragen aan slimmer kwaliteits- en risicomanagement.

In 2023 ging het ineens wel héél vaak over generatieve AI, zoals ChatGPT. In onze optiek boden large language models (LLM) veel nieuwe kansen en mogelijkheden. In september gaf Hilbert Leijen, CTO bij Infoland, hierover al een webinar. Tijdens dit webinar ging het vooral over wat we graag wilden gaan ontwikkelen en de mogelijkheden die AI zou kúnnen bieden in combinatie met Zenya. Inmiddels is AI in Zenya geen idee meer, maar realiteit

De knappe koppen achter Zenya volgen technische innovaties op de voet. Ze zijn doorlopend bezig met het identificeren, onderzoeken en beoordelen van deze innovaties. Dit deden we natuurlijk ook toen generatieve AI zijn intrede maakte.

“Als je naar kwaliteits- en risicomanagement kijkt, zie je twee belangrijke zaken: de regeldruk neemt alsmaar toe en er is in veel organisaties een groot personeelstekort”, legt Hilbert uit. “Die twee zaken gaan steeds meer met elkaar botsen. Dat betekent dat je je kwaliteits- en risicomanagement slimmer moet inrichten. Wij zijn ervan overtuigd dat AI daarin het verschil kan maken.”

Lees hier meer over AI als superkracht bij kwaliteitsmanagement.

Testfase AI-toepassingen in Zenya

We zijn in 2023 gestart met het gecontroleerd integreren van AI in Zenya in een testomgeving. In deze testfase, die we samen met klanten hebben opgezet, hebben we ons gericht op gebieden waar AI duidelijk van toegevoegde waarde kon zijn. De gebruikte AI-modellen bevonden zich in een afgeschermd gebied van de Microsoft Azure Cloud, samen met onze Zenya SaaS-oplossing, waardoor het testen veilig verliep. Inmiddels is de testfase afgerond.

Zenya moet het zoeken en vinden van informatie eenvoudiger maken. AI moet er nu voor zorgen dat professionals dit met nóg minder effort kunnen doen. “De taken die moeten gebeuren, zullen blijven bestaan. Maar hoe mooi zou het zijn als je die taken met minder tijd en effort kunt afvinken? We kunnen Zenya gebruikers met AI een beetje superkracht geven”, zegt Hilbert.

Proof of Concept

We zijn in 2023 aan de slag gegaan met onze techniekpartner Microsoft, maar we hebben de AI-toepassingen vooral samen met klanten ontwikkeld. Klanten die het aandurfden om onze Proof of Concept in hun praktijk te gaan testen. “We zijn gestart met het verbeteren van de zoekervaring en het zoeken en vinden van informatie”, zegt Hilbert. “Maar bijvoorbeeld ook met het veel sneller verwerken van auditrapportages. En we hebben nagedacht hoe we klanten kunnen helpen om risico’s sneller en beter te beheersen.”

Hilbert is het meest trots op de ontwikkeling van het zoeken en vinden van informatie – iets waar we bij Infoland in zijn gespecialiseerd en waar we al 25 jaar aan werken. “Stap voor stap maken we dit steeds beter. Dankzij large language models (LLM) hebben we nu in één keer een enorme stap vooruit gezet”, besluit Hilbert. “Ik denk dat we eigenlijk pas net begonnen zijn. Of het nu gaat om het vinden van informatie of om je superkracht te geven bij het uitvoeren van je taken, AI biedt nog veel meer mogelijkheden. Er komen nog veel mooie dingen aan!

Hilbert Leijen, CTO Infoland, over AI-ontwikkelingen Zenya

Meer weten over Zenya?

Vraag de brochure aan zodat je alle informatie gemakkelijk bij de hand hebt.

Download de brochure voor Zenya Software - Software voor kwaliteits- en risicomanagement

Gratis demo beschikbaar

Zelf zien wat Zenya voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een gratis demo aan.

Benieuwd wat Zenya
voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts. Wij denken graag met je mee.