nlenbe-nlDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

Veilig werken in de installatie- en bouwsector is complex. Men heeft te maken met een gevarieerde set aan risico’s en de kwaliteitseisen in de bouw en installatietechniek zijn hoog. Daarnaast is elke medewerker zelf verantwoordelijk voor een actieve, eigen bijdrage.

 • Bedrijven en medewerkers willen goed voldoen aan wetten, regelgeving en nen normen in de bouw- en installatiesector, zoals bijvoorbeeld de VCA norm.
 • Medewerkers en betrokken hebben altijd een noodzaak aan duidelijk inzicht in omgevingsveiligheid. Informatie hierover moet makkelijk gecommuniceerd kunnen worden.
 • Wanneer gevaarlijke situaties en incidenten of ongevallen goed gemeld worden, krijg je beter inzicht in risico’s. Dit stelt je in staat om van risico’s te leren.
 • Inzichten wil je delen, zodat bewustwording verhoogd wordt. Ieder veiligheidsproces moet goed inzichtelijk en communiceerbaar zijn. Alleen zo ontstaat ruimte voor verbetering.

Al met al zijn het veel balletje welke tegelijkertijd in de lucht gehouden moeten worden.

Gelukkig kan Zenya bedrijven ondersteunen bij veiligheid in de bouw- en installatiesector. Met deze gebruiksvriendelijke software voor de bouwbranche zet je veiligheid en gezondheid op de eerste plek, terwijl risico’s vermeden worden. Het is de ideale software voor bouwbedrijven – compleet met apps die overal gebruikt kunnen worden, dus ook op iedere bouwplaats.

Bewustwording creëren en verbeteren

Breng proactief risico’s voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid in kaart, zet beheers- en verbetermaatregelen uit en communiceer concreet met rapportages en dashboards.

Omgevingsveiligheid beheersen en verbeteren

Zorg dat instructies, procedures en situaties voor iedereen altijd en overal duidelijk gecommuniceerd zijn. Maak melden voor internen en externen eenvoudig en laagdrempelig.

Efficiënt werken en communiceren

Plan toolboxmeetings en themabijeenkomsten, en registreer bijwonen. Plan periodieke checks en taken, en maak audits en het behalen van een VCA certificaat makkelijk.

Ontdek Zenya zelf tijdens een persoonlijke demo

Ben jij continu bezig met veiligheid, welzijn en duurzaamheid en is het van groot belang dat iedereen weet wat van hem of haar verwacht wordt, op elk moment en waar ze zich ook bevinden? Wil je hierbij ondersteunt worden door bewezen software voor in de bouw? 

Vraag dan nu vrijblijvend en kosteloos een persoonlijke demo aan. Wij laten je graag zien wat Zenya voor jouw bouwbedrijf betekent. 

02_ZenyaSoftwareSuite-Actie-takenbeheer-Zenya taken

Je bevindt je in goed gezelschap

Toolboxmeetings organiseren en ondersteuning bij themabijeenkomsten

Tijdens toolboxmeetings worden thema’s als veiligheid en veilig werken besproken. Medewerkers zijn verplicht hierbij aanwezig te zijn, en bijwoning moet geregistreerd worden. Met Zenya kun je toolboxmeetings plannen en aanwezigheid registreren voor meer controle.

Het verhaal tijdens een toolboxmeeting of themabijeenkomst kan ondersteunt worden met de rapportages en managementdashboards uit Zenya. Deze maken data en andere informatie inzichtelijk en bespreekbaar.

Volgens verschillende wetten en richtlijnen zijn werkgevers verplicht werknemers voorlichting te geven over risico’s van werkzaamheden. Met alle documentatie correct geüpload en opgeslagen in Zenya heeft iedereen direct toegang tot de juiste informatie.

Ontdek de Zenya software suite.

Samenwerken in de bouwsector op een werkplaats

Incidenten melden via Zenya FLOW is laagdrempelig en intuïtief. Onze mensen kunnen eenvoudig meldingen doen en worden zelf niet met complexe flows geconfronteerd.”

Jeroen Vercauteren - SPIE Belgium
Jeroen Vercauteren
QSE manager bij SPIE Belgium
Voorbeeld Capture App op een mobiele telefoon - Zenya FLOW Incidentmanagement Software

Snel incidenten melden, vanaf elke locatie

Natuurlijk willen we ongelukken voorkomen, maar waar gebouwd wordt gaan soms dingen fout. Om er zeker van te zijn dat problemen goed opgelost worden en escalatie voorkomen wordt, moeten meldingen laagdrempelig en snel gemaakt kunnen worden. Zenya FLOW is een complete en uitgebreide workflow en incidentmanagementoplossing voor kwaliteit en veiligheid in de bouwsector.

Met de Zenya Capture app kan iedereen met een telefoon of tablet op zak incidenten melden. Men kan doorgeven op welke locatie iets misgaat, compleet met foto en tekst. Zo zie je meteen wat het gevaar is en hoe snel iets opgelost moet worden.

Binnen Zenya wordt alle data over meldingen verzameld via rapportages en managementdashboards. Hierdoor ontstaat snel inzicht in waar verbetermogelijkheden liggen. Zodra rapportage en analyse is afgerond, zijn verbeteringen in het Zenya verbeterregister direct zichtbaar. De juiste verantwoordelijke kan meteen de voortgang volgen.

Protocollen en werkinstructies altijd bij de hand

Naast dat Zenya ondersteunt bij het behalen en behouden van certificeringen helpt het bij het sneller vinden van informatie. Denk hierbij aan procedures of instructies zoals bijvoorbeeld die voor werken op hoogte of het werken met gevaarlijke stoffen.

Ook informatie zoals bedieningsinstructies voor machines en apparaten is binnen handbereik. Sla alle informatie op in Zenya DOC of maak een interactief document zodat men niet lang hoeft te zoeken naar instructies.

 • Dankzij intelligente workflows kun je je documentbeheer zo instellen dat informatie altijd up-to-date is. Men werkt nooit meer met foute of achterhaalde informatie;
 • Medewerkers kunnen met behulp van slimme zoekalgoritmes informatie snel vinden. Dit kan met een desktopcomputer of in de Zenya Search App op tablet of mobiele telefoon;
 • Met de Zenya Search App kunnen medewerkers op locatie ook QR-codes scannen, die je bijvoorbeeld op apparaten of andere objecten plakt. Dat zoekt nog sneller naar informatie;
 • Dankzij de feature “Interactieve Documenten” hoef je niet meer eindeloos te scrollen in een document. Beantwoord een paar slimme vragen en je beland in de juiste sectie van het interactieve document;
 • Informatie delen met externen zoals onderaannemers of leveranciers? Ook geen probleem. Autorisatie voor delen stel je zelf flexibel in. Jij bepaalt wie wat ziet.

Met Zenya DOC in combinatie met de Search App wordt overal met de juiste informatie gewerkt, ook zonder computer of internetverbinding.

Vind meer informatie over de module Zenya DOC.

kwaliteitsmanagement in de bouw

Preventie was vroeger een synoniem voor te veel administratie en bureauwerk. Met dit systeem daalt de graad aan administratie en kunnen we weer aan proactief preventie-advies doen op de werkvloer.” 

Dirk Putzeys
CRH Structural Concrete Belgium over Zenya FLOW
Zenya CHECK - vragenlijst invullen

Efficiënt en snel periodiek auditen en inspecteren

Slecht onderhoud zorgt geheid voor problemen. Maar ook gebrek aan kennis over processen, procedures en protocollen brengt risico met zich mee.

Binnen Zenya kun je gebruik maken van de digitale kaartenbak waarmee je informatie kunt koppelen aan taakschema’s of objecten. Wanneer het dan tijd is voor periodiek onderhoud of een geplande check, dan is onderhoudsinformatie snel gevonden.

Wil je dat medewerkers automatisch een melding krijgen wanneer het tijd is voor periodieke onderhoud of een geplande audit? Met een notificatie uit Zenya FLOW krijgt men een seintje wanneer er iets moet gebeuren.

Met Zenya CHECK stel je op eenvoudige wijze zelf vragenlijsten op. Denk hierbij aan vragenlijsten voor VCA of werkinspecties, leveranciersbeoordelingen of veiligheidsrondes. Deze vragenlijsten kun je koppelen aan taakschema’s of andere interne objecten in een workflow.

Eventuele leer en verbeterpunten uit audits of werkinspecties worden via het integraal verbeterregister in Zenya opgeslagen zodat opvolging eenvoudig is.

Tenslotte kun je binnen Zenya vereisten vastleggen voor bijvoorbeeld een specifieke ISO-certificering in de bouw of specifieke bouwnormen. Aan de hand van deze vereisten kun je met de vragenlijsten interne audits uitvoeren. Omdat alles aan elkaar gekoppeld kan worden vind je sneller informatie en bewijsmateriaal voor het behalen van ISO-certificaten of andere normeringen.

Met Zenya weet je altijd hoe jouw organisatie ervoor staat en kom je moeiteloos door interne of externe audits heen.

Leer meer over de module Zenya CHECK.

Veelgestelde vragen – Zenya Software voor de bouwsector of installatiebedrijven

Kan Zenya ondersteunen bij VCA-audits en VCA-certificatie?

Jazeker. Het auditen van de VCA is onderdeel van Zenya. Hierdoor kunnen werkplekinspecties en veiligheidsrondes eenvoudig op locatie gepland en uitgevoerd worden door de juiste verantwoordelijke.

Ondersteunt Zenya ook bij leveranciers management met non-conformiteiten?

Dat kan zeker. Met Zenya kun je ook alles registreren rondom leveranciers management. Met de combinatie van de 4 krachtige modules voer je o.a. de volgende taken uit:

 • Contractmanagement leveranciers;
 • Inkoop, invoice en spend management;
 • Documentatie van accreditaties en certificaties;
 • …en registratie van non-conformiteiten.

Hoe ondersteunt Zenya bij naleven van wet- en regelgeving?

Bedrijven in de bouwsector moeten voldoen verschillende wetten, regelgevingen en nen normen. Gemeenten controleren hierop. Door alle behaalde certificaten en toezeggingen op te slaan in Zenya DOC kun je bij controle altijd snel en makkelijk bewijsmateriaal laten zien.

Kan ik Zenya inzetten voor ISO in de bouw?

Ja. Je kunt Zenya op meerdere manieren inzetten bij ISO-certificeringen voor de bouwsector. Denk hierbij aan ondersteuning van ISO-normen zoals ISO 9001 (kwaliteitsmanagement), ISO 14001 (milieumanagement), ISO 45001 (veiligheid) en ISO 27001 (informatiebeveiliging).

Hoe ondersteunt Zenya bij KPI’s als veiligheid, productiviteit, kostenefficiëntie en kwaliteit?

Zenya biedt verschillende oplossingen waarmee medewerkers op elk niveau in het bedrijf helder inzicht en overzicht hebben op belangrijke KPI’s. Dankzij duidelijke rapportages weet men direct wat op schema ligt maar ook waar bijgestuurd moet worden. Zo kun je makkelijker verbeteracties opzetten.

Lees ook het artikel “Efficiënter de PDCA-methode toepassen met software” voor meer informatie over ondersteuning bij uitvoer van de PDCA-beleidscyclus.

Meer weten over Zenya? Vraag de software suite brochure aan.

Meer lezen over de Zenya software suite?

De brochure over de Zenya software suite geeft een goed overzicht over de vier modules. 

Lees de brochure en ontdek wat deze suite en de combinatie tussen de vier modules zo krachtig maakt. 

Vijf unieke oplossingen

Eén krachtige software suite voor kwaliteits- en risicobeheer
Zenya-Module-Doc-A-op-wit_130x40px_72DPI

Efficiënt documenten beheren en verspreiden vanaf een centrale locatie.

Zenya-Module-Flow-A-op-wit_130x40px_72DPI

Eenvoudig incidentmanagement en workflows opzetten.

Zenya-Module-Check-A-op-wit_130x40px_72DPI

Verbeterpotentieel ontdekken dankzij audits, checks en vragenlijsten.

Zenya-Module-Risk-A-op-wit_130x40px_72DPI

Operationeel in control zijn en strategische risico’s omzetten in kansen.

Zenya-Module-BOOST-A-op-wit_130x40px_72DPI

Versterk kwaliteits- en risicomanagement en betrek medewerkers.

Benieuwd naar hoe je Zenya software kunt inzetten in bouwbedrijven?

 Neem contact met ons op voor een goed gesprek. Onze experts nemen je graag mee in onze oplossingen voor een advies op maat.