nlenbe-nlDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

De industriële sector heeft doorlopend te maken met (technologische) ontwikkelingen. Je werkt samen met veel leveranciers én afnemers, wat het essentieel maakt dat iedereen binnen jouw organisatie toegang heeft tot actuele, betrouwbare procedure documentatie, instructies en inzichten. 

Als het gaat om kwaliteitsmanagement dan heeft de industrie sector altijd voorop gelopen. Maar ook in deze industrie worden eisen steeds strenger en verwachtingen hoger. Het beperken van veiligheidsrisico’s en het bewaken van kwaliteit is hierom belangrijker dan ooit. Daarnaast stelt Industry 4.0 nog eens thema’s als het verkorten van doorlooptijd, efficiënter werken en informatiestromen organisatiebreed optimaliseren centraal. 

Om koploper te blijven moet je kunnen anticiperen op veranderingen en continu verbeteren. Hoe kan de Zenya software suite ondersteunen?

Altijd in control met risicomanagement in de industrie

Veilig werken vraagt om snel en eenvoudig ongevallen melden

Ondanks goede instructies en procedures zijn (bijna-)ongevallen helaas nooit helemaal te voorkomen, soms met letsel tot gevolg. Ook kunnen afwijkingen in het proces ontstaan die van invloed zijn op de kwaliteit, of is een afnemer of consument niet tevreden. In alle gevallen is het belangrijk dat dit snel en veilig gemeld kan worden en dat er een duidelijk proces is voor opvolging en afhandeling van een melding.

Zenya FLOW is de incidentmanagement software waarmee je het hele proces van melden, opvolgen en afhandelen van een melding op één plek kunt uitvoeren. Daarnaast biedt het krachtige tools voor incidentmanagement om de oorzaken van een melding, of een set van meldingen, te achterhalen, wat als input voor verbetermaatregelen kan dienen.

Door het melden van (bijna-)ongevallen met de Capture app mogelijk te maken, wordt melden laagdrempelig én eenvoudig. Zo kan er snel een foto en locatie aan de melding worden toegevoegd, wat de melding completer maakt. Wijs een melding toe aan een individu of team voor opvolging en afhandeling met intelligente workflows. Dit proces verhoogt het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie.

Ook ondersteunt Zenya bij het klachtenproces, een belangrijke pijler voor ISO 9001. Door klachten integraal af te handelen in één systeem, verhoog je de uiteindelijke kwaliteit van je dienstverlening.

Verzeker kwaliteit en veiligheid in de industrie met documentmanagement

De reputatie van jouw organisatie staat of valt met de kwaliteit die je levert. Het goed en eenduidig vastleggen van procedures helpt bij het borgen van kwaliteit. Daarnaast is het belangrijk dat deze informatie eenvoudig up-to-date gehouden kan worden, dat wijzigingen gemakkelijk én volgens de geldende regels kunnen worden aangebracht en dat deze even gemakkelijk gecommuniceerd kunnen worden.

Daarnaast moeten professionals ondersteund worden om veilig te kunnen werken. Of het nu gaat om instructies over hoe om te gaan met gevaarlijke stoffen of waar welke persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt moeten worden, dit moeten zij altijd en overal kunnen raadplegen.

Zenya DOC is het documentmanagement systeem waarin je al deze procedures en (werk)instructies kunt opslaan. Slimme workflows stellen je in staat om de informatie actueel te houden en wijzigingen gecontroleerd door te voeren, waarbij meldingen ingesteld kunnen worden die de professional op de hoogte stelt van aanpassingen.

Deze informatie is voor iedereen, altijd en overal, beschikbaar met de Search app. Met Interactieve documenten krijgt de professional, door het beantwoorden van enkele slimme vragen, alleen de op dat moment en in die situatie relevante informatie te zien.

Wist je dat… er 25% minder fouten worden gemaakt door de inzet van software voor kwaliteitsmanagement?”

Veiliger werken met risicomanagement in de industrie

Voldoe aan industriespecifieke normen met gedegen auditmanagement

Binnen de industrie kun je te maken krijgen met diverse normen en richtlijnen, zoals ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001 en VCA, maar ook industriespecifieke richtlijnen als BRZO. Deze gaan gepaard met regelmatige audits. Om altijd voorbereid te zijn op audits, zodat je zonder problemen je certificaat behaalt en verlengt, is een slim opgezet proces van interne audits en checks onmisbaar.

Zenya CHECK maakt het opstellen van vragenlijsten voor interne audits net zo eenvoudig als het invullen hiervan. Maak taakschema’s aan zodat je automatisch herinnerd wordt aan een check en voldoe zo eenvoudig aan diverse wetten en regels.

Ook het uitvoeren van periodieke werkplekinspecties en leveranciersbeoordelingen worden een fluitje van een cent. Zo weet je op elk moment waar je staat: wat gaat er goed en wat kan of moet er nog beter? Ook hiermee verhoog je de kwaliteit en veiligheid, bijvoorbeeld door minder uitval van machines dankzij een duidelijk onderhoud- en controleschema.

Operational Excellence

Door te leren van meldingen en inspecties, start je een proces waarbij je continu, stap voor stap, verbetert. Het leren stopt nooit: het kan altijd beter.

Compliancy

Gerichte audits en checks en professioneel documentbeheer helpen je om eenvoudig te voldoen aan normen als ISO 9001, ISO 45001, VCA en BRZO.

Slimme digitalisering

Altijd en overal toegang tot (werk)instructies en procedures draagt bij aan kwaliteit en veiligheid in de industrie. Decision based informatie wordt de nieuwe standaard.

Ervaar zelf wat Zenya kan betekenen

Infoland ondersteunt al meer dan 20 jaar bedrijven in de maakindustrie om hun doelstellingen te realiseren rondom kwaliteit en veiligheid.

Zenya, hét kwaliteits- en risicomanagementsysteem, helpt dagelijks ruim een miljoen eindgebruikers om alle documenten, processen, afwijkingen, audits en inspecties overzichtelijk te borgen.

Wil je zien hoe? Vraag dan nu vrijblijvend en kosteloos een persoonlijke demo aan.

02_ZenyaSoftwareSuite-Actie-takenbeheer-Zenya taken

Vijf unieke oplossingen

Eén krachtige software suite voor kwaliteits- en risicobeheer
Zenya-Module-Doc-A-op-wit_130x40px_72DPI

Efficiënt documenten beheren en verspreiden vanaf een centrale locatie.

Zenya-Module-Flow-A-op-wit_130x40px_72DPI

Eenvoudig incidentmanagement en workflows opzetten.

Zenya-Module-Check-A-op-wit_130x40px_72DPI

Verbeterpotentieel ontdekken dankzij audits, checks en vragenlijsten.

Zenya-Module-Risk-A-op-wit_130x40px_72DPI

Operationeel in control zijn en strategische risico’s omzetten in kansen.

Zenya-Module-BOOST-A-op-wit_130x40px_72DPI

Versterk kwaliteits- en risicomanagement en betrek medewerkers.

Benieuwd wat Zenya
voor jouw organisatie kan betekenen?

We denken graag met je mee en laten je onze oplossingen zien tijdens een persoonlijke demo.