nlbe-nlDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

Voedselveiligheid, kwaliteit en hygiëne spelen een steeds grotere rol voor organisaties in de voedingsindustrie. Het bijhouden hiervan wordt door medewerkers vaak als een tijdrovende klus ervaren. Niet alleen de branche stelt steeds hogere eisen, ook de consument verwacht steeds meer op het gebied van kwaliteit en hygiëne.

De ontwikkelingen volgen elkaar in een razendsnel tempo op en consumenten worden steeds kritischer en delen hun mening gevraagd en ongevraagd. De overheid stelt steeds strengere regelgeving op en stakeholders hebben hoge verwachtingen. Daarbij verandert de supply chain en spelen digitalisering en duurzaamheid een steeds grotere rol.

Onverwachte inspecties en audits voor bijvoorbeeld HACCP zijn aan de orde van de dag en om daarop voorbereid zijn is een gestructureerde en transparante aanpak essentieel. Tijd om te kiezen voor Zenya kwaliteitsmanagement software, waarmee je kostbare tijd bespaart.

Zenya Software Suite - Portaal

HACCP en BRC: je bent er altijd klaar voor met een proces van interne checks en audits

Wanneer jij weet waar je organisatie binnen de voedingsindustrie staat en wat je moet doen om te voldoen aan normen als HACCP en IFS, BRC of ISO 9001 en ISO 22000, dan leg je een (onverwachte) audit met vertrouwen af. Ga goed voorbereid elke audit in met een grondig ingericht proces van interne checks en audits. Leg vereisten eenvoudig vast in vragenlijsten in Zenya CHECK en vul deze even gemakkelijk in.

Maak taakschema’s aan waarmee bijvoorbeeld terugkerende hygiënechecks automatisch en met regelmaat gepland worden, en wijs deze toe aan personen of teams. Dankzij realtime dashboards heb je inzicht in de status en zie je in één oogopslag wat er nog moet gebeuren of waar bijsturing nodig is om de volgende audit te halen.

De certificeringen van HACCP, BRC en IFS geven jouw leveranciers, klanten en de consument, oftewel de gehele keten binnen de voedingsindustrie, het vertrouwen dat het met hygiëne en kwaliteitsborging goed geregeld is en dat jouw product dus veilig te gebruiken is. Daarnaast is de levertijd door regelmatige controles en inspecties geborgd.

kwaliteitsmanagement in de voedselindustrie gelukkige medewerkers

Wist je dat… er 25% minder fouten worden gemaakt door de inzet van kwaliteitsmanagement software?

Altijd een stap voor op de concurrentie met risicomanagement

Een schandaal komt een bedrijf in de voedingsindustrie duur te staan: in deze digitale tijd is je reputatie een groot goed maar kan zo worden vernietigd. Het is dus zaak om altijd op de hoogte te zijn van de belangrijkste risico’s en deze continu te beheersen.

Zenya RISK is het risicomanagementsysteem waarmee je risico’s identificeert en een risicoprofiel op kunt stellen. Je kunt eenvoudig beheersmaatregelen koppelen en toewijzen aan individuen of teams. Met krachtige dashboards heb je altijd een realtime overzicht van de risico’s en de status van beheersmaatregelen.

Daarnaast biedt Zenya RISK een set van krachtige tools voor risicoanalyse. Daarmee ben je jouw concurrentie altijd een stapje voor en kun je de continuïteit van jouw bedrijf in de voedingsindustrie garanderen.

Leg afwijkingen vast en koppel verbetermaatregelen

Een kleine afwijking kan in de voedingsmiddelenindustrie grote gevolgen hebben. Het heeft impact op het product zelf en dus op de kwaliteit en veiligheid. Ook kan een afwijking het verschil betekenen tussen voldoen aan bepaalde normen, of niet. Daarom is het belangrijk dat elke afwijking, hoe klein ook, wordt vastgelegd.

Geef medewerkers toegang tot het eenvoudig te gebruiken meldsysteem Zenya FLOW waarmee het melden van incidenten niet langer voelt als een last. De Capture App maakt melden altijd en overal mogelijk, waarbij eenvoudig de locatie en een foto toegevoegd kunnen worden. Dit zorgt voor een complete melding die snel afgehandeld kan worden.

De productie en transport van voedingsmiddelen kunnen direct effect hebben op de omgeving, het klimaat en de natuur. Ook hiervoor is het breed toepasbare meldsysteem Zenya FLOW bij uitstek geschikt. Door het melden en analyseren van incidenten, afwijkingen en non-conformiteiten leer je zwakke plekken herkennen en kun je deze verbeteren.

Daarnaast biedt Zenya FLOW de mogelijkheid om klachten te registreren, op te volgen en af te handelen. Externen zoals klanten kunnen een klacht direct in het systeem invoeren, dit zorgt voor een grotere tevredenheid.

 

 

Hygiëne en kwaliteit als bepalende factor voor succes in de voedingsindustrie

De productie van voedingsmiddelen luistert nauw. Het vastleggen en opvolgen van procedures en instructies op het gebied van veiligheid en hygiëne is daarom van groot belang. Iedereen moet altijd en overal weten wat er van hem of haar verwacht wordt. Wordt een ruimte betreden waar het dragen van een haarnetje en schoenbescherming verplicht is? Dan moet dit vastgelegd zijn.

Het vastleggen van deze documentatie doe je in Zenya DOC, het document- en procesmanagementsysteem voor de voedingsindustrie. Hiermee beheer je documenten en processen op een professionele manier, waardoor iedereen  de beschikking heeft over actuele en juiste informatie. Borg met intelligente workflows dat de documenten en processen altijd up-to-date zijn en voldoen aan de eisen zoals die gesteld worden in onder andere HACCP en IFS. Met de Search App heeft iedereen deze informatie altijd en overal bij de hand.

Sommige documenten zoals werkinstructies kunnen behoorlijk lang worden en daardoor is informatie soms lastig te vinden. Interactieve documenten laten na het beantwoorden van enkele slimme vragen direct de relevante informatie zien. Hierdoor is is onnodig zoeken verleden tijd en wordt het gebruiksgemak voor medewerkers flink verhoogd.

kwaliteitsmanagement in de voedselindustrie

Het resultaat: méér controle, méér efficiency en méér inzicht voor de voedingsindustrie.”

Zenya als kwaliteitsmanagementsysteem is heel inzichtelijk en maakt informatie zoeken gemakkelijker. Ik wil gewoon niet meer zonder!” Lees verder…

Judith Prang - Greenyard Nederland - Klein formaat foto
Judith Prang
QM afdeling Greenyard Fresh Netherlands

Je bevindt je in goed gezelschap

Voedselveiligheid

Garandeer voedselveiligheid door afwijkingen en non-conformiteiten in het proces tijdig op te sporen met inspecties en controles, en door te leren van meldingen.

Ketenintegratie

Verhoog samenwerking in de keten door eenvoudige uitwisseling van informatie. Voer leveranciersbeoordelingen uit en borg een gedegen klachtenproces.

Verbeteren & innoveren

Creëer een integraal beeld over de veiligheid en kwaliteit van jouw bedrijf, om gericht te verbeteren en innoveren en zo de concurrentie een stap voor te blijven. 

Meteen zien wat Zenya voor jouw organisatie betekent?

Infoland ondersteunt al meer dan 20 jaar bedrijven in de voedingsindustrie om hun doelstellingen te realiseren rondom kwaliteit en veiligheid. Zenya helpt dagelijks bijna een miljoen eindgebruikers om al hun documenten, processen en inspecties op de juiste manier te borgen. 

Wil jij zien hoe je met overzichtelijke dashboards inzicht krijgt in (hygiëne)checks, risico’s en meldingen en hoe je eenvoudig vastlegt welke acties en verbetermaatregelen je hebt uitgevoerd? 

Vraag nu vrijblijvend en kosteloos een persoonlijke demo aan.

Zenya Q-portaal Takenlijst - Met mobile view

Vijf unieke oplossingen

Eén krachtige software suite voor kwaliteits- en risicobeheer
Zenya-Module-Doc-A-op-wit_130x40px_72DPI

Efficiënt documenten beheren en verspreiden vanaf een centrale locatie.

Zenya-Module-Flow-A-op-wit_130x40px_72DPI

Eenvoudig incidentmanagement en workflows opzetten.

Zenya-Module-Check-A-op-wit_130x40px_72DPI

Verbeterpotentieel ontdekken dankzij audits, checks en vragenlijsten.

Zenya-Module-Risk-A-op-wit_130x40px_72DPI

Operationeel in control zijn en strategische risico’s omzetten in kansen.

Zenya-Module-BOOST-A-op-wit_130x40px_72DPI

Versterk kwaliteits- en risicomanagement en betrek medewerkers.

Benieuwd wat Zenya
voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts. Wij denken graag met je mee.