nlenbe-nlDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

Updates & releases

Zorgeloos altijd geüpdatete software gebruiken.

Zenya Software voor Kwaliteits- en Risicomanagement - Favicon

Een van de meest bekende voordelen van Zenya: de software is altijd up-to-date en je hoeft hier helemaal niks voor te doen. We vertellen je graag hoe we dit georganiseerd hebben én hoe we jou informeren over vernieuwingen in onze software.

De updates van Zenya

Twee verschillende soorten updates

Voor onze web-based software onderscheiden we twee soorten updates: minor updates en major updates.

 • Elke 14 dagen wordt er een minor update vrijgegeven.

In minor updates repareren we bugs en voeren we kleine verbeteringen door. Soms onder de motorkap, soms zichtbaar. In alle gevallen is het criterium dat de impact voor de gebruiker zeer laag moet zijn.

 • Om de aantal maanden wordt er een major update vrijgegeven.

In major updates introduceren we nieuwe functionaliteiten en voeren we meer en grotere verbeteringen door. Ook hiervoor geldt dat we de impact voor de gebruiker zo laag mogelijk proberen te houden. Waar nodig voorzien we, binnen de software, een stukje extra uitleg voor de gebruiker en bieden we extra leer- of instructiematerialen aan.

Voor onze apps geldt, dat wanneer een update nodig is, dit dan pas gedaan wordt. Dit kan dus de ene maand wat meer zijn of zelfs helemaal niet. Het kan ook zijn dat er een aantal updates achter elkaar komen, zoals bijvoorbeeld hotfixes, om de veiligheid en/ of stabiliteit van het platform te kunnen waarborgen. De functionaliteit van het systeem blijft hierbij ongewijzigd.

Alles wordt voor jou geïnstalleerd

Voor onze web-based software hoef je zelf geen enkele actie te ondernemen. Infoland zorgt ervoor dat alle updates voor jou geïnstalleerd worden. Zo eenvoudig kan het zijn!

Voor onze apps verspreiden we de updates via de App Store & Play Store. Wij adviseren je om het toestel zo in te stellen, dat app updates automatisch gedownload en geïnstalleerd mogen worden, om altijd de meest recente software op het apparaat te hebben.

Blijf op de hoogte

Wij houden je graag op de hoogte van nieuwe updates. Dit doen we via:

 • Via infoland.nl
  Kijk op deze website voor een chronologisch overzicht van alle (major en minor) updates, met per update de belangrijkste nieuwigheden en wijzigingen. Deze informatie is publiekelijk toegankelijk en je hoeft er niet voor in te loggen. Je kunt dus ook anderen binnen jouw organisatie verwijzen naar deze website, bijvoorbeeld als je intern communiceert over een update. Daarnaast biedt de site een kijkje in de toekomst: zo kun je vaak al lezen wat er in de volgende update zal zitten.
 • Via e-mail:
  Bij major updates sturen we, voorafgaand aan de uitrol van de update, een e-mailbericht naar de daarvoor aangewezen contactpersoon binnen jouw organisatie. Deze e-mail wordt minimaal 5 werkdagen vóór de daadwerkelijke uitrol van de update verstuurd. In het bericht lees je het exacte moment waarop de update voor jouw organisatie wordt uitgerold en vind je links naar aanvullende informatie over de update. Gezien de lage impact, sturen we je geen e-mailberichten over minor updates, behalve als een specifieke minor update een oplossing bevat voor een fout of storing die door jou is aangemeld bij onze Servicedesk. In dat geval ontvang je altijd bericht.
 • Via App Store & Play Store:
  Voor onze apps bieden we de updates aan via de App Store & Play Store. Daar tref je ook een korte beschrijving aan wat er nieuw is in de update.

Testmogelijkheden voor de updates

Je kunt ervoor kiezen om – naast de live-omgeving – een aparte testomgeving (sandbox) af te nemen voor jouw organisatie. Daarbij heb je vervolgens twee mogelijkheden:

 1. De testomgeving is qua softwareversie gelijk aan de live-omgeving. Nieuwe updates komen op hetzelfde moment beschikbaar in de live- en testomgeving.
  Je kunt de testomgeving bijvoorbeeld gebruiken voor het opleiden van nieuwe medewerkers, het uitproberen van functionaliteiten die je tot nu toe niet gebruikt en voor het testen van geplande wijzigingen in de inrichting van de software.
 2. De testomgeving loopt qua softwareversie altijd 4 weken voor op de live-omgeving.*
  Nieuwe updates komen het eerst beschikbaar in de sandbox. 4 weken later komt dezelfde update automatisch beschikbaar in jouw live-omgeving. Hiermee heb je de gelegenheid om nieuwe updates alvast te bekijken, interne communicatie te verzorgen wanneer je dat nodig acht en eventueel checklists of testprocedures doorlopen als dat vereist wordt vanuit geldende normen of regelgeving.

Voor een aparte testomgeving rekenen we een vast jaartarief en kun je contact opnemen met sales@infoland.nl voor de actuele tarieven. Inbegrepen bij de testomgeving, is de mogelijkheid om een snapshot van de actuele gegevens uit jouw live-omgeving te kopiëren naar de testomgeving. Zo test je niet in een ‘lege doos’ maar met representatieve data.

Stap voor stap naar een betere software

Onze software helpt onze gebruikers om hun werk gemakkelijker te doen. Het is dan vervelend als die software van de ene op de andere dag opeens totaal anders werkt, of dat deze er totaal anders uitziet. Bovendien: voor iedere update uitgebreid (klassikaal) trainen is niet meer van deze tijd: het is duur en logistiek bijna niet haalbaar.

Daarom doen wij het dus anders! Wij updaten onze software vaak, maar in kleine stapjes. Steeds een beetje handigermooier en krachtiger. Veel wijzigingen zijn zodanig vanzelfsprekend, dat er geen uitleg bij nodig is. Als dat dan wel nodig is, geven we de uitleg middels een korte tip op het beeldscherm. Zo helpen we de medewerker om nieuwe functies te ontdekken of bestaande functies efficiënter te gebruiken.

Mochten er toch een keer grotere wijzigingen zijn, dan combineren we die tips met aanvullende materialen. Denk hierbij aan instructievideo’s, hulpteksten met stap-voor-stap uitleg of korte interactieve trainingen. Soms laat onze software het niet toe om grote wijzigingen met kleine stappen uit te voeren. Wij doen ons best om dit zo gemakkelijk en zorgeloos mogelijk te laten verlopen.

Meer weten over Zenya?

Vraag de brochure aan zodat je alle informatie gemakkelijk bij de hand hebt.

Download de brochure voor Zenya Software - Software voor kwaliteits- en risicomanagement

Gratis demo beschikbaar

Zelf zien wat Zenya voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een gratis demo aan.

Vijf unieke oplossingen

Eén krachtige software suite voor kwaliteits- en risicobeheer
Zenya-Module-Doc-A-op-wit_130x40px_72DPI

Efficiënt documenten beheren en verspreiden vanaf een centrale locatie.

Lees verder
Zenya-Module-Flow-A-op-wit_130x40px_72DPI

Eenvoudig incidentmanagement en workflows opzetten.

Lees verder
Zenya-Module-Check-A-op-wit_130x40px_72DPI

Verbeterpotentieel ontdekken dankzij audits, checks en vragenlijsten.

Lees verder
Zenya-Module-Risk-A-op-wit_130x40px_72DPI

Operationeel in control zijn en strategische risico’s omzetten in kansen.

Lees verder
Zenya-Module-BOOST-A-op-wit_130x40px_72DPI

Versterk kwaliteits- en risicomanagement en betrek medewerkers.

Lees verder

Benieuwd wat Zenya
voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts. Wij denken graag met je mee.