nlDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

KICK-protocollen – altijd toegang tot informatie

Wat zijn KICK-protocollen en wat kan ik ermee?

Zorgprotocollen zijn onmisbaar. Ze zorgen voor eenheid in alle dagelijkse werkzaamheden, bieden duidelijkheid in lastige situaties en zorgen ervoor dat je uiteindelijk goede zorg kunt bieden én verantwoorden. Het kost echter veel tijd om al deze protocollen zelf te ontwikkelen en bij te houden. Vandaar dat Vilans een databank ter beschikking stelt waar ruim 500 protocollen in te vinden zijn. Deze protocollen worden de Vilans KICK-protocollen genoemd.

Altijd en overal toegang tot alle actuele kwaliteitsdocumenten

Om alle KICK-leden altijd online toegang te bieden tot de up-to-date kwaliteitsdocumenten, maakt Infoland het mogelijk om de KICK-protocollen automatisch te importeren in het documentmanagementsysteem (module Documenten & Processen) van de betreffende zorgorganisatie. Zo kan men erop vertrouwen dat medewerkers altijd toegang hebben tot de juiste en actuele KICK-protocollen en de bijbehorende achtergrondinformatie. En dat betekent ook dat alle relevante informatie voor medewerkers vanuit één plek te doorzoeken is. Daarnaast bespaart de automatische import veel beheertijd omdat deze slechts eenmalig ingesteld dient te worden (in plaats van periodiek, zoals voorheen).

Kick-protocollen & de Zenya Search app: een succesvolle combinatie bij Proteion

Proteion gebruik van de Vilans Kick-protocollen. Voor hen de ideale oplossing. De medewerkers hebben namelijk op elk moment van de dag toegang tot actuele informatie over de meest uiteenlopende zorghandelingen. “We hadden deels eigen protocollen, maar daar liepen we vaak achter de feiten aan,” vertelt Heidi Op het Veld, medewerker beleid en innovatie bij Proteion. “Om protocollen te maken én ze vervolgens ook actueel te houden, dat kost veel tijd. Met de Kick-protocollen zijn we verzekerd van actuele documenten, in totaal maar liefst zo’n 1500, zonder dat we daar zelf tijd in moeten steken.”

Toen de Kick-protocollen, middels een webshare via het bestaande documentmanagementsysteem, beschikbaar kwamen, vielen voor Proteion de puzzelstukjes in elkaar. De inzet van de iProva Search app was niet meer dan logisch. Eindelijk kon er afgerekend worden met de grootste ergernis: inloggen op het centrale netwerk.

Lees meer hierover op de Community

KICK-protocollen verbinden theorie met praktijk

Niet alleen zorginstellingen maken gebruik van deze KICK-protocollen, ook steeds meer opleidingen. Uit gesprekken met zorgmedewerkers en docenten blijkt namelijk dat dit de zorg aanzienlijk verbetert. Studenten kunnen op deze manier namelijk makkelijker schakelen van de theorie naar de praktijk. Daarnaast worden de studenten opgeleid met de meest actuele versies van de benodigde protocollen. Denk hierbij aan protocollen die alle praktische adviezen vanuit alle zorginstellingen, opleidingen en de laatste landelijke richtlijnen bezitten.

Meer weten over Zenya?

Vraag de brochure aan zodat je alle informatie gemakkelijk bij de hand hebt.

Download de brochure voor Zenya Software - Software voor kwaliteits- en risicomanagement

Gratis demo beschikbaar

Zelf zien wat Zenya voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een gratis demo aan.

Benieuwd wat Zenya
voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts. Wij denken graag met je mee.