INTEGRATIE
Medewerkers die gebruikmaken van Zenya, moeten zich aanmelden via een persoonlijk gebruikersaccount. Daarmee krijgen zij automatisch de beschikking over alle informatie en functionaliteiten, die aan hen zijn toegekend. Deze rechten kunnen individueel per gebruiker worden ingesteld in Zenya. Maar als er tientallen Zenya gebruikersaccounts zijn, is het efficiënter om de rechten te koppelen aan gebruikersgroepen en aan te sluiten op een bestaande user directory. Door Zenya aan te sluiten op de Single Sign-On oplossing waarmee jouw organisatie werkt, wordt ook het aanmeldproces voor gebruikers efficiënt en zorgeloos.
Vereenvoudig het gebruikersbeheer en voorkom veel dubbel werk
Bied gebruikers met Single Sign-On naadloze toegang tot Zenya en voorkom irritaties
Verleg de beveiliging van gebruikers naar de beveiligingsinfrastructuur van de organisatie
Organisaties met een groot aantal gebruikers zullen al snel gebruikmaken van centraal gebruikersbeheer, ook wel Identity and Access Management (IAM) genoemd. Het centraal gebruikersbeheer wordt vaak toegepast om gebruikers automatisch aan te melden op het systeem en voor applicaties die belangrijk zijn voor de organisatie.
Je kunt Zenya koppelen met deze IAM-systemen, zoals Microsoft Entra ID (vooheen: Azure AD). Met dergelijke koppelingen kun je gebruikers automatisch periodiek synchroniseren vanuit het IAM met Zenya (ook wel User Provisioning genoemd) om nieuwe medewerkers automatisch aan Zenya toe te voegen en medewerkers automatisch te deactiveren wanneer ze uit dienst treden.
Centraal gebruikersbeheer zorgt ervoor dat gebruikers op efficiënte wijze optimaal met Zenya kunnen werken. Door de applicatie aan te sluiten op de Single Sign-On oplossing die jouw organisatie gebruikt, vereenvoudig je ook de toegang tot Zenya. Zo hoeven gebruikers niet meer steeds opnieuw in te loggen om Zenya te gebruiken. Na het inloggen in de virtuele werkplekomgeving kunnen ze ook met Zenya aan de slag.
Voor Single Sign-On maken we gebruik van de meeste recente SCIM- en SAML 2.0-standaarden. Als jouw organisatie al een Single Sign-On oplossing heeft, dan ligt het voor de hand om Zenya daarop aan te sluiten.
Of je nu werkt met Zenya SaaS of gebruikmaakt van onze on-premises versie, zowel de authenticatie als de User Provisioning is op meerdere manieren in te vullen. Op basis van een intake en inventarisatie bieden we je met deze koppeling de gewenste ondersteuning om snel tot een passende oplossing te komen. Als de ICT binnen jouw organisatie is uitbesteed, kunnen we hiervoor uiteraard ook rechtstreeks schakelen met jouw service provider.
De integratie Ondersteuning bij gebruikers en authenticatie voor Zenya is ontwikkeld voor organisaties die werken met centraal gebruikersbeheer en gebruikers Single Sign-On willen bieden. Centraal gebruikersbeheer is vooral interessant voor organisaties vanaf circa vijftig Zenya gebruikers.
Heb jij interesse in deze integratie? Neem contact met ons op en spar met Geert of een van zijn collega’s.
Wanneer je voor deze koppeling kiest, dan is het goed om te weten wat inbegrepen is.
Dit is wat je mag verwachten van deze integratie:
Deze integratie begint met een intake en inventarisatie om tot de juiste begeleiding te komen voor een passende oplossing voor centraal gebruikersbeheer en Single Sign-On.
Na aanvang van onze begeleidingswerkzaamheden zijn de Single Sign-On oplossing en het centraal gebruikersbeheer doorgaans binnen maximaal een halve werkdag operationeel.
Zenya wordt gekoppeld met de Single Sign-On oplossing die al door jouw organisatie wordt gebruikt. Veel gebruikte oplossingen hiervoor zijn o.a. ADFS, Microsoft Entra ID (vooheen: Azure AD), HelloID, VMWare Identity Manager en Okta.
Onze aanpak voor deze begeleiding is gebaseerd op good practices. Een goed resultaat is dan ook nooit ver weg.
Ben je geïnteresseerd in de Zenya integraties en wil je meer weten over één of meerdere oplossingen? Laat het ons dan weten. Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw organisatie.