nlenbe-nlfrDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

Laat deze technical solution voor je werken

Vereenvoudig het gebruikersbeheer en voorkom veel dubbel werk

Bied gebruikers met Single Sign-On naadloze toegang tot Zenya en voorkom irritaties

Verleg de beveiliging van gebruikers naar de beveiligingsinfrastructuur van de organisatie

Centraal gebruikersbeheer

Organisaties met een groot aantal gebruikers zullen al snel gebruikmaken van centraal gebruikersbeheer, ook wel Identity and Access Management (IAM) genoemd. Het centraal gebruikersbeheer wordt vaak toegepast om gebruikers automatisch aan te melden op het systeem en voor applicaties die belangrijk zijn voor de organisatie.

Je kunt Zenya koppelen met deze IAM-systemen, zoals Microsoft Entra ID (vooheen: Azure AD). Met dergelijke koppelingen kun je gebruikers automatisch periodiek synchroniseren vanuit het IAM met Zenya (ook wel User Provisioning genoemd) om nieuwe medewerkers automatisch aan Zenya toe te voegen en medewerkers automatisch te deactiveren wanneer ze uit dienst treden.

Automatisch toegang met Single Sign-On

Centraal gebruikersbeheer zorgt ervoor dat gebruikers op efficiënte wijze optimaal met Zenya kunnen werken. Door de applicatie aan te sluiten op de Single Sign-On oplossing die jouw organisatie gebruikt, vereenvoudig je ook de toegang tot Zenya. Zo hoeven gebruikers niet meer steeds opnieuw in te loggen om Zenya te gebruiken. Na het inloggen in de virtuele werkplekomgeving kunnen ze ook met Zenya aan de slag.

Voor Single Sign-On maken we gebruik van de meeste recente SCIM- en SAML 2.0-standaarden. Als jouw organisatie al een Single Sign-On oplossing heeft, dan ligt het voor de hand om Zenya daarop aan te sluiten.

Snel een passende oplossing

Of je nu werkt met Zenya SaaS of gebruikmaakt van onze on-premises versie, zowel de authenticatie als de User Provisioning is op meerdere manieren in te vullen. Op basis van een intake en inventarisatie bieden we je met deze technical solution de gewenste ondersteuning om snel tot een passende oplossing te komen. Als de ICT binnen jouw organisatie is uitbesteed, kunnen we hiervoor uiteraard ook rechtstreeks schakelen met jouw service provider.

Maak gebruik van de ervaring van onze specialisten - Business Solution Functioneel Beheer - Zenya by Infoland

Wat maakt deze solution uniek?

  • Centraal gebruikersbeheer vereenvoudigt het beheer en geeft nieuwe gebruikers direct toegang tot Zenya met de juiste rechten
  • Het deactiveren van medewerkers die uit dienst treden gebeurt automatisch
  • Als een medewerker uit dienst gaat, komt de Zenya licentie automatisch beschikbaar; zo ga je efficiënt om met de beschikbare licenties
  • Met Single Sign-On hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over het onthouden van verschillende inloggegevens en wachtwoorden
  • Single Sign-On verlaagt de drempel om Zenya te gebruiken
  • De door ons gebruikte standaarden volgen we nauwgezet en zijn uitgebreid getest op veiligheid

Is deze technical solution iets voor jouw organisatie?

De technical solution Ondersteuning bij gebruikers en authenticatie voor Zenya is ontwikkeld voor organisaties die werken met centraal gebruikersbeheer en gebruikers Single Sign-On willen bieden. Centraal gebruikersbeheer is vooral interessant voor organisaties vanaf circa vijftig Zenya gebruikers.

Heb jij interesse in deze solution? Neem contact met ons op en spar met Geert of een van zijn collega’s.

Geert Mettrop - Business Consultant - Zenya by Infoland

Wat is bij deze Zenya solution inbegrepen?

Wanneer je voor deze solution kiest, dan is het goed om te weten wat inbegrepen is.
Dit is wat je mag verwachten van deze technical solution:

Standaard werkwijze

Deze technical solution begint met een intake en inventarisatie om tot de juiste begeleiding te komen voor een passende oplossing voor centraal gebruikersbeheer en Single Sign-On.

Snelle oplevering

Na aanvang van onze begeleidingswerkzaamheden zijn de Single Sign-On oplossing en het centraal gebruikersbeheer doorgaans binnen maximaal een halve werkdag operationeel.

Koppeling met bestaande Single Sign-On oplossing

Zenya wordt gekoppeld met de Single Sign-On oplossing die al door jouw organisatie wordt gebruikt. Veel gebruikte oplossingen hiervoor zijn o.a. ADFS, Microsoft Entra ID (vooheen: Azure AD), HelloID, VMWare Identity Manager en Okta.

Snel een goed resultaat

Onze aanpak voor deze begeleiding is gebaseerd op good practices. Een goed resultaat is dan ook nooit ver weg.

Meer weten over deze solution?

Ben je geïnteresseerd in de Zenya solutions en wil je meer weten over één of meerdere oplossingen? Laat het ons dan weten. Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw organisatie.