nlbe-nlDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

Als energieleverancier of waterbedrijf ben je continu bezig met veilig werken en het goede doen voor mens, milieu en maatschappij. Dit wordt mede ingegeven door het moeten leveren van een constante kwaliteit van diensten en producten om te voorkomen dat er een gevaar optreedt voor mens en omgeving. Daarnaast speelt de duurzaamheid, in de vorm van energietransitie, een steeds groter wordende rol in de doelstellingen van jouw organisatie.

 

Om de kwaliteit en veiligheid hoog te houden en daarnaast tijd over te houden voor verduurzaming van de leverketen, is het belangrijk dat ongevallen en afwijkingen snel gemeld kunnen worden. Ook het regelmatig uitvoeren van inspecties draagt bij aan veiligheid. Het managen van risico’s helpt je bij het realiseren van doelen en helpt je voldoen aan je verplichtingen op het gebied van compliance en governance. 

 

Zenya biedt een krachtig kwaliteits- en risicomanagement systeem waarmee inzicht in issues en afwijkingen 24/7 gegarandeerd is. Van het melden van ongevallen en het uitvoeren van audits en inspecties tot overzicht van risico’s en de beheersing ervan; je kunt het allemaal op één plek bijhouden en borgen.

Zenya Software Suite - Portaal

Altijd in control over risico's

Voor het behalen van doelen is het voor energie- en waterbedrijven belangrijk om risico’s in bedrijfsvoering en processen beheersen. Ook is dit van essentieel belang om toezichthouders tevreden te houden en te voldoen aan normen als ISO 9001 en ISO 14001.

Zenya RISK is het krachtige risicomanagementsysteem dat energie- en waterbedrijven helpt om risico’s om te zetten in kansen. Zo breng je eenvoudig risico’s in kaart en beoordeel je deze met heatmaps. Voer risicoanalyses met bijvoorbeeld de BowTie methode uit en implementeer de juiste beheersmaatregelen. Met het uitvoeren van periodieke control tests controleer je de effectiviteit van deze beheersmaatregelen. Zo kun je, indien nodig, bijsturen met gerichte beheersmaatregelen.

Met de inzet van Zenya RISK voorkom je dat risico’s een obstakel worden voor het behalen van doelstellingen maar zorg je er juist voor dat ze bijdragen aan het succes van jouw organisatie. 

kwaliteitsmanagement in water en energie

Wist je dat… er 15% minder storingen en afwijkingen voorkomen dankzij kwaliteitsmanagement software?

Hoge kwaliteit en veiligheid door slim incidentmanagement

Incidenten kunnen binnen de energie- en waterbranche verstrekkende gevolgen hebben. Het kan betekenen dat huishoudens zonder elektriciteit, gas of water komen te zitten, of dat er vervuild water uit de kraan komt. En doordat er gewerkt wordt met bijvoorbeeld elektriciteit is veilig werken zeer belangrijk. 

Zenya FLOW biedt een krachtig incidentmanagementsysteem waarbij meldingen eenvoudig verzameld kunnen worden. Of deze nu voortkomen uit een ongevalsmelding van een medewerker, die deze ook onderweg met de Capture app in kan dienen, of uit een klacht van een afnemer of leverancier: het centrale dashboard geeft je altijd een realtime overzicht. Het onderscheid tussen afwijkingen, stop-meldingen, ongevallen en klachten is in één oogopslag helder. Zo kun je snel en adequaat maatregelen nemen en uitzetten bij de verantwoordelijke personen of teams. 

Daarbij is elke melding ook een startpunt voor organisaties om te verbeteren en leren. Zenya FLOW bevat een set van krachtige incidentanalyse tools, waaronder Tripod, waarmee de oorzaken achterhaald kunnen worden. Hieruit kunnen verbetermaatregelen voortkomen en geborgd worden die een soortgelijk incident in de toekomst helpen te vermijden.

Voldoe aan normen door sterk auditmanagement

Normeringen als ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001 kennen geen geheimen voor jou. Deze zijn nodig om de kwaliteit van de dienstverlening hoog te houden en bieden klanten en leveranciers vertrouwen in jouw organisatie. Een vast onderdeel van het behalen en behouden van certificaten die bij deze normen horen, is een externe audit. 

Om altijd voorbereid te zijn op deze audits, is een proces van interne audits onmisbaar. In Zenya CHECK kun je eenvoudig de vereisten voor de verschillende normen vastleggen en aan de hand daarvan vragenlijsten en checklists maken en uitzetten. Je kunt taken toewijzen aan personen of teams, waardoor een constant proces van audits en inspecties geborgd wordt.

Ook voor interne beheersing zijn audits onmisbaar. Zij maken het namelijk mogelijk om de effectiviteit van risicomanagement processen, beheersmaatregelen en controlesystemen te evalueren en verbeteren.

Zenya helpt jou veiligheid te bewaken, of je nu werkt op hoogte, met gas of andere gevaarlijke stoffen. In elke situatie, waar je ook bent, altijd en overal.

kwaliteitsmanagement in water en energie op het land

Borg onderhoud met taakschema’s en eenvoudig te vinden documentatie

Ook onderhoud plan je consequent en regelmatig met Zenya CHECK. Want gedegen onderhoud kan storingen voorkomen en draagt dus bij aan de veiligheid en kwaliteit van jouw dienstverlening. Hiervoor kun je de kaartenbak functionaliteit binnen Zenya gebruiken: voeg objecten waarop onderhoud nodig is toe en koppel daaraan taakschema’s met wanneer dat onderhoud moet plaatsvinden. Het systeem geeft vanzelf een melding wanneer het zover is. De taak die daaruit voortvloeit kan weer toegewezen worden aan een persoon of team zodat opvolging gegarandeerd is.

In de kaartenbak kun je ook procedures, werkinstructies en handleidingen koppelen aan objecten. Zo wordt onderhoud goed en snel uitgevoerd. Deze informatie sla je eenvoudig op in Zenya DOC, hét documentmanagementsysteem. Daarmee is juiste en actuele informatie altijd beschikbaar en veilig werken geborgd.

 

Je bevindt je in goed gezelschap

  Veilig werken

  Veilig werken begint met het altijd en overal kunnen melden van ongevallen en afwijkingen. Trek lering uit iedere melding, uit checks en inspecties en verhoog de algehele veiligheid.

  Risicomanagement

  Houdt continu zicht op risico’s en beheersmaatregelen met krachtige, realtime dashboards. Meld issues, stuur direct bij waar nodig en ben zo in altijd in control.

  Good governance

  Het plannen en uitvoeren van audits draagt bij aan een hogere kwaliteit maar zorgt ook voor een betere interne beheersing. Voldoe aan je plichten voor governance en compliancy.

  Veiliger werken als energie- of waterbedrijf? Ervaar het zelf!

  Infoland ondersteunt al meer dan 20 jaar energie- en waterbedrijven om hun veiligheid en kwaliteit te borgen en zo hun doelstellingen te halen. Zenya, hét kwaliteits- en risicomanagementsysteem, helpt dagelijks ruim een miljoen eindgebruikers om alle documenten, processen, afwijkingen, audits en inspecties maar ook risico’s overzichtelijk te borgen. Wil je zien hoe? Vraag dan nu vrijblijvend en kosteloos een persoonlijke demo aan.

  02_ZenyaSoftwareSuite-Actie-takenbeheer-Zenya taken

  Onze modules

  Maximaal presteren met
  slimme oplossingen

  Zenya DOC - Module logo full-color

  Document
  management


  De juiste informatie snel beschikbaar


  Interactieve documenten voor een perfecte gebruikservaring


  Volledige kwaliteitsborging en feedback loop


  Eenvoudig kennis delen met externen


  Altijd en overal beschikbaar met de Search App


  Lees meer
  Zenya FLOW - Module logo full-color

  Incident
  management


  Voor uiteenlopende signalen, binnen en buiten de organisatie


  Flexibele workflows, eenvoudig op te zetten en uit te voeren


  Waardevolle rapportages en analyses


  Acties voor individuen en teams


  Altijd en overal melden met de Capture App


  Lees meer
  Zenya CHECK - Module logo full-color

  Audit
  management


  Voor audits, checks, inspecties en onderzoeken


  Vragenlijsten voor intern en extern gebruik


  Voor uitvoering het volledige auditproces


  Acties voor individuen en teams


  Lees meer
  Zenya RISK - Module logo full-color

  Risico
  management


  Breng organisatiebreed alle risico’s in kaart


  Risicodialoog voor meer betrokkenheid 


  Beheersmaatregelen en control tests


  Monitoren en bijsturen via integraal dashboard


  Lees meer
  0+
  Eindgebruikers
  0+
  Klanten
  0+
  Landen
  0+
  Communityleden
  0+
  Externe koppelingen
  0+
  jaar ervaring

  Benieuwd wat Zenya
  voor jouw organisatie kan betekenen?

  Neem vrijblijvend contact op met onze experts! Wij denken graag met je mee.