nlbe-nlDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

Het beperken van veiligheidsrisico’s en het bewaken van kwaliteit zijn van groot belang binnen de industrie. Industry 4.0 stelt verder thema’s als het verkorten van doorlooptijd, efficiënter werken en informatiestromen organisatiebreed optimaliseren centraal. De industrie sector heeft altijd voorop gelopen als het gaat om kwaliteitsmanagement, maar de eisen worden steeds strenger en de verwachtingen hoger. Om koploper te blijven, moet je kunnen anticiperen op veranderingen en continu verbeteren.

 

De industriële sector heeft doorlopend te maken met (technologische) ontwikkelingen. Daarnaast is samenwerken met leveranciers én afnemers van groot belang. Het is daarom essentieel dat iedereen binnen de organisatie toegang heeft tot actuele en betrouwbare procedures, instructies en inzichten.

Zenya Software Suite - Portaal

Verzeker kwaliteit en veiligheid in de industrie met documentmanagement

De reputatie van jouw organisatie staat of valt met de kwaliteit die je levert. Het goed en eenduidig vastleggen van procedures helpt bij het borgen van kwaliteit. Daarnaast is het belangrijk dat deze informatie eenvoudig up-to-date gehouden kan worden, dat wijzigingen gemakkelijk én volgens de geldende regels kunnen worden aangebracht en dat deze even gemakkelijk gecommuniceerd kunnen worden.

Daarnaast moeten professionals ondersteund worden om veilig te kunnen werken. Of het nu gaat om instructies over hoe om te gaan met gevaarlijke stoffen of waar welke persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt moeten worden, dit moeten zij altijd en overal kunnen raadplegen.

Zenya DOC  is het documentmanagement systeem waarin je al deze procedures en (werk)instructies kunt opslaan. Slimme workflows stellen je in staat om de informatie actueel te houden en wijzigingen gecontroleerd door te voeren, waarbij meldingen ingesteld kunnen worden die de professional op de hoogte stelt van aanpassingen.

Deze informatie is voor iedereen, altijd en overal, beschikbaar met de Search app. Met Interactieve documenten krijgt de professional, door het beantwoorden van enkele slimme vragen, alleen de op dat moment en in die situatie relevante informatie te zien.

Veilig werken vraagt om snel en eenvoudig ongevallen melden

Ondanks goede instructies en procedures zijn (bijna-)ongevallen helaas nooit helemaal te voorkomen, soms met letsel tot gevolg. Ook kunnen afwijkingen in het proces ontstaan die van invloed zijn op de kwaliteit, of is een afnemer of consument niet tevreden. In alle gevallen is het belangrijk dat dit snel en veilig gemeld kan worden en dat er een duidelijk proces is voor opvolging en afhandeling van een melding.

Zenya FLOW is de incidentmanagement software waarmee je het hele proces van melden, opvolgen en afhandelen van een melding op één plek kunt uitvoeren. Daarnaast biedt het krachtige tools voor incidentmanagement om de oorzaken van een melding, of een set van meldingen, te achterhalen, wat als input voor verbetermaatregelen kan dienen.

Door het melden van (bijna-)ongevallen met de Capture app mogelijk te maken, wordt melden laagdrempelig én eenvoudig. Zo kan er snel een foto en locatie aan de melding worden toegevoegd, wat de melding completer maakt. Wijs een melding toe aan een individu of team voor opvolging en afhandeling met intelligente workflows. Dit proces verhoogt het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie.

Ook ondersteunt Zenya bij het klachtenproces, een belangrijke pijler voor ISO 9001. Door klachten integraal af te handelen in één systeem, verhoog je de uiteindelijke kwaliteit van je dienstverlening.

Altijd in control met risicomanagement in de industrie

Wist je dat… er 25% minder fouten worden gemaakt door de inzet van kwaliteitsmanagement software?”

Veiliger werken met risicomanagement in de industrie

Voldoe aan industriespecifieke normen met gedegen auditmanagement

Binnen de industrie kun je te maken krijgen met diverse normen en richtlijnen, zoals ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001 en VCA, maar ook industriespecifieke richtlijnen als BRZO. Deze gaan gepaard met regelmatige audits. Om altijd voorbereid te zijn op audits, zodat je zonder problemen je certificaat behaalt en verlengt, is een slim opgezet proces van interne audits en checks onmisbaar.

Zenya CHECK maakt het opstellen van vragenlijsten voor interne audits net zo eenvoudig als het invullen hiervan. Maak taakschema’s aan zodat je automatisch herinnerd wordt aan een check en voldoe zo eenvoudig aan diverse wetten en regels.

Ook het uitvoeren van periodieke werkplekinspecties en leveranciersbeoordelingen worden een fluitje van een cent. Zo weet je op elk moment waar je staat: wat gaat er goed en wat kan of moet er nog beter? Ook hiermee verhoog je de kwaliteit en veiligheid, bijvoorbeeld door minder uitval van machines dankzij een duidelijk onderhoud- en controleschema.

Altijd in control met risicomanagement

Veel organisaties binnen de industrie sector zijn zich al bewust van het feit dat risico’s in de weg staan van het behalen van doelen. Nu is het tijd om de volgende stap te zetten in risicovolwassenheid. Dat betekent verder kijken dan alleen het identificeren en managen van risico’s in processen. Organisatiebreed kijken naar relevante risico’s en deze voorzien van de nodige en gewenste beheersmaatregelen, is de volgende stap.

Zenya RISK ondersteunt bij het identificeren en analyseren van risico’s en laat je eenvoudig beheersmaatregelen uitzetten. Krachtige dashboards zorgen dat je altijd inzicht hebt in de status van risico’s en maatregelen; zo ben jij altijd in control. En dat is niet alleen nodig om je doelen te behalen, ook is dit steeds vaker een verplicht onderdeel van normen als ISO 9001.

Je bevindt je in goed gezelschap

Operational Excellence

Door te leren van meldingen en inspecties, start je een proces waarbij je continu, stap voor stap, verbetert. Het leren stopt nooit: het kan altijd beter.

Compliancy

Gerichte audits en checks en professioneel documentbeheer helpen je om eenvoudig te voldoen aan normen als ISO 9001, ISO 45001, VCA en BRZO.

Slimme digitalisering

Altijd en overal toegang tot (werk)instructies en procedures draagt bij aan kwaliteit en veiligheid in de industrie. Decision based informatie wordt de nieuwe standaard.

Kwaliteitsmanagement in de industrie? Ervaar het zelf!

Infoland ondersteunt al meer dan 20 jaar bedrijven in de maakindustrie om hun doelstellingen te realiseren rondom kwaliteit en veiligheid. Zenya, hét kwaliteits- en risicomanagementsysteem, helpt dagelijks ruim een miljoen eindgebruikers om alle documenten, processen, afwijkingen, audits en inspecties overzichtelijk te borgen. Wil je zien hoe? Vraag dan nu vrijblijvend en kosteloos een persoonlijke demo aan.

02_ZenyaSoftwareSuite-Actie-takenbeheer-Zenya taken

Onze modules

Maximaal presteren met
slimme oplossingen

Zenya DOC - Module logo full-color

Document
management


De juiste informatie snel beschikbaar


Interactieve documenten voor een perfecte gebruikservaring


Volledige kwaliteitsborging en feedback loop


Eenvoudig kennis delen met externen


Altijd en overal beschikbaar met de Search App


Lees meer
Zenya FLOW - Module logo full-color

Incident
management


Voor uiteenlopende signalen, binnen en buiten de organisatie


Flexibele workflows, eenvoudig op te zetten en uit te voeren


Waardevolle rapportages en analyses


Acties voor individuen en teams


Altijd en overal melden met de Capture App


Lees meer
Zenya CHECK - Module logo full-color

Audit
management


Voor audits, checks, inspecties en onderzoeken


Vragenlijsten voor intern en extern gebruik


Voor uitvoering van het volledige auditproces


Acties voor individuen en teams


Lees meer
Zenya RISK - Module logo full-color

Risico
management


Breng organisatiebreed alle risico’s in kaart


Risicodialoog voor meer betrokkenheid 


Beheersmaatregelen en control tests


Monitoren en bijsturen via integraal dashboard


Lees meer
0+
Eindgebruikers
0+
Klanten
0+
Landen
0+
Communityleden
0+
Externe koppelingen
0+
jaar ervaring

Benieuwd wat Zenya
voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts. Wij denken graag met je mee.