nlDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

Laat deze oplossing voor je werken

Cliënten, medewerkers en externen (zoals familie) kunnen eenvoudig online klachten doorgeven via een formulier op de website van jouw organisatie

Je kunt snel aan de slag met een proactief systeem om klachten te registreren, af te handelen en processen te verbeteren

Dankzij heldere rapportages en overzichtelijke dashboards maak je klachten inzichtelijk voor afhandelaars en stakeholders

Geef optimaal invulling aan de Wkkgz

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) heeft ervoor gezorgd dat klachten serieus worden genomen binnen elke zorgorganisatie. In deze wet wordt een informele klachtenprocedure binnen zorginstellingen gestimuleerd. Ook moet het eenvoudig zijn om een klachtenfunctionaris in te schakelen, waarmee de gang naar een geschilleninstantie, tuchtcommissie of aansprakelijkheidsrecht voorkomen kan worden.

Wanneer je Zenya inzet als klachtenmanagementoplossing, is een belangrijk voordeel dat je inzicht en overzicht krijgt. Klachten worden automatisch geregistreerd. Vervolgens worden ook automatisch de juiste workflows in gang gezet. Je ziet dus precies welke stappen er genomen moeten worden en het systeem attendeert hiervoor steeds de juiste mensen. Het systeem legt alles vast, werkt proactief en biedt heldere dashboards.

Processen en kwaliteit verbeteren

Een klacht en de afhandeling ervan heeft veel overeenkomsten met een incident. Net als bij incidentmanagement kan de PDCA-cyclus dankzij Zenya volledig worden geborgd in jouw organisatie. Zeker zo belangrijk is wat er met de klachtenregistratie gebeurt ná de afhandeling ervan. Want klachten vormen immers het perfecte uitgangspunt voor het verbeteren van de processen binnen je organisatie.

Met Zenya beschik je over een klachtenmanagementsysteem waarmee je de geregistreerde klachten ook efficiënt en veilig kunt analyseren. De privacy van de cliënten is daarbij gegarandeerd! Je krijgt alle inzichten over waar en mogelijk waardoor de klachten ontstaan. Dit is belangrijke managementinformatie om beleid te ontwikkelen om klachten, in de toekomst, zoveel mogelijk te voorkomen en de kwaliteit van de zorg te verhogen.

Ook aan de slag met deze oplossing?

Wil je het klachtenmanagement in jouw zorgorganisatie naar een hoger niveau tillen? Neem contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden rondom klachtenmanagement in Zenya toe te lichten.

Mockup - Klachtenmanagement - FLOW meldformulier klacht

Hoe doen we dat precies?

Hieronder lees je kort hoe we te werk gaan als je kiest voor onze klachtenmanagementoplossing.

Kickstart

Onze consultant neemt contact met jou op om de kickstart in te plannen. Hierin wordt de complete oplossing met je doorgesproken en worden jouw wensen voor de configuratie geïnventariseerd. Zo heb jij een gedetailleerd beeld én heeft de consultant de juiste informatie voor het finetunen van de oplossing voor jouw organisatie. 

Instructie key-users

De oplossing is eenvoudig in gebruik, maar graag helpen we een extra handje. Via korte en laagdrempelige instructies kunnen jouw key-users binnen no-time aan de slag.

Oplevering oplossing

Gebaseerd op de informatie uit de kickstart configureert de consultant de oplossing. Met onze expertise worden in no-time de verschillende elementen klaargezet voor gebruik. Zo beschik je snel over jouw complete oplossing.

Online hulp

Heb je na de ingebruikname van de oplossing nog vragen? Dan kun je hiervoor terecht bij jouw functioneel beheerder. Dankzij onze expertise beantwoorden wij snel je vragen en voeren we wijzigingen door in de oplossing. Zo houd jij de volledige focus op de inhoud!

Wat zeggen andere zorgorganisaties over deze oplossing?

”Dankzij Zenya gebeurt klachtenregistratie veilig, efficiënt en volledig bij Adelante Zorggroep. Ik draai nu snel en eenvoudig rapportages uit. Vóór Zenya was zo’n uitgebreide rapportage ondenkbaar.” 

Jacky Wolfs
Klachtenfunctionaris bij Adelante Zorggroep
Adelante zet Zenya succesvol in voor klachtenmanagement

“Wij zijn fan van Zenya omdat het echt een geïntegreerd verhaal biedt. Zorgorganisaties zijn vaak op zoek naar een totaaloplossing om hun kwaliteitsverhaal te ondersteunen. Wij raden Zenya dan ook altijd als eerste aan.”

Pauline Bossuyt
Consultant bij RS health (Infoland partner)
Kwaliteitssysteem Zenya verbetert kwaliteit van zorg bij Apagè

  • Het is gratis én je zit nergens aan vast
  • Bij jou op locatie, of online
  • Ontdek de talrijke mogelijkheden

Persoonlijke demo aanvragen

Vul hieronder je gegevens in, en we nemen zo snel mogelijk telefonisch contact met jou op.