nlenbe-nldkseDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

Administratie is iets waar we niet omheen kunnen. Als zorginstelling krijg je te maken met audits, tracers, veiligheidsrondes, evaluaties, checklists en andere inspecties. De kwaliteit van zorg ligt continu onder een vergrootglas en ontwikkelingen gaan snel. Allemaal zaken waardoor je het overzicht gemakkelijk kwijtraakt en meer tijd dan je zou willen besteedt aan ‘randzaken’.

 

Met slimme kwaliteitsmanagement software krijg je hier grip op. Het geeft je inzicht in risico’s en verbeterkansen, en geeft jouw organisatie meer tijd om te focussen op waar het echt om draait: de patiënt of cliënt.

Zenya Software Suite - Portaal

Focus op zorgtaken

In een tijd waarin informatie sneller dan ooit verandert, is het belangrijk om te zorgen dat iedere zorgprofessional, altijd en overal, de beschikking heeft over de juiste en meest actuele informatie. Het moet ze ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden zodat zij zich kunnen focussen op hun kerntaak: de zorg voor patiënten en cliënten.

Zenya DOC is het documentmanagementsysteem dat de gehele informatiestroom binnen jouw zorgorganisatie borgt. Het maakt documentbeheer efficiënter, waardoor informatie altijd beschikbaar is voor de medewerkers en zelfs vrijwilligers en externen die dit nodig hebben. 

Met de slimme Search App hebben medewerkers de meest actuele protocollen en procedures altijd bij de hand, waar ze ook zijn. Dit voorkomt fouten en maakt het werk eenvoudiger en efficiënter. En dat kan elke dag weer het verschil maken voor jouw patiënt. 

Interactieve documenten zorgen er bovendien voor dat zorgprofessionals geen enorme stukken tekst hoeven te lezen, maar snel die informatie kunnen vinden die relevant is, in een aansprekende vorm.

Overzichtelijke rapportages bieden documentbeheerders inzicht in de status van documenten en de voortgang van wijzigingen en autorisaties. De kern van Zenya Software is ruim 20 jaar geleden ontstaan vanuit dit oogpunt: slim en gedegen documentbeheer dat het werk gemakkelijker maakt. 

kwaliteitsmanagement in de zorg meer tijd voor patienten

Het gebruik van Zenya software levert niet alleen tijdwinst op, ook de kwaliteit van zorg gaat omhoog. Ook maakt het het werk voor iedereen gemakkelijker en dus prettiger. “

Voldoe aan normen als Qmentum, JCI, ISO 9001 en HKZ

Het is belangrijk dat je als zorginstelling steeds voldoet aan kwaliteits- en veiligheidsnormen als Qmentum, JCI, ISO 9001 en HKZ. Door deze normen vast te leggen in het Zenya kwaliteitsmanagementsysteem, zorg je ervoor dat alles op één plek te vinden is. En wanneer je in Zenya ook andere normen en richtlijnen vastlegt zoals NEN 7510 of ISO 27001 dan ontstaat écht een integraal beeld.

Met Zenya CHECK plan je al je interne audits, inspecties en checks. Je zet vervolgens eenvoudig vragenlijsten en checklists uit, zodat de benodigde informatie verzameld kan worden. Het inladen van de vereisten van een norm maakt dat je precies weet waar je op moet letten. Zo ben je altijd voorbereid op een externe audit.

Door het instellen van taakschema’s mis je geen enkele inspectie of controle meer: het systeem voorziet jou van meldingen wanneer het weer zover is. Je kunt taken toewijzen aan individuen en teams, waarmee interne samenwerking eenvoudig wordt. Met Zenya CHECK kun je bovendien externen zoals cliënten, patiënten of leveranciers bevragen, zodat ook hun ervaringen kunnen leiden tot gerichte verbeteracties.

Veilig werken in de zorg door Veilig Incident Melden

Veiligheid van medewerkers en patiënten of cliënten moet voorop staan. Dat begint met de juiste protocollen en procedures die eenvoudig te raadplegen zijn. Maar helaas gaat er zo nu en dan toch iets (bijna) mis.

Of het nu om ongevallen op de werkvloer of met patiënten gaat, verkeerd uitgevoerde processen of andere afwijkingen: het melden daarvan draagt bij aan de veiligheid binnen jouw organisatie. Met Zenya FLOW richt je eenvoudig logische workflows in waarmee het melden van uiteenlopende situaties voor iedereen een fluitje van een cent wordt.

Met de Capture App heeft iedereen de meldformulieren bij de hand: dit maakt het maken van een melding sneller en eenvoudiger. Wanneer je in de kaartenbak objecten zoals ruimtes, apparaten etc. vastlegt, kunnen deze gemakkelijk geselecteerd worden bij een melding. Zo wordt melden nóg laagdrempeliger en kost het niet onnodig veel tijd. Ook het melden van good practices is mogelijk, zodat deze intern gedeeld kunnen worden. Dat benadrukt de positieve kant van veiligheid en is geheel in lijn met Safety-II. 

Een krachtige set aan tools voor oorzakelijke analyses biedt jou de mogelijkheid de oorzaken achter een incident of set van incidenten te onderzoeken. Koppel verbetermaatregelen, wijs deze toe aan individuen of teams en houdt via overzichtelijke dashboards de status bij. Zo weet je altijd hoe jouw organisatie ervoor staat op het gebied van veiligheid en kwaliteit, en waar het nog beter kan. 

Een integrale benadering van risico’s in de zorg

Een zorgorganisatie kan niet zonder risicomanagement. Incidenten melden, oplossen en onderzoeken is een noodzakelijke stap voor veiliger werken en een hogere kwaliteit van dienstverlening, maar zou het niet mooi zijn als bepaalde incidenten voorkomen zouden kunnen worden?

Zenya RISK biedt jou de mogelijkheid risico’s te inventariseren, evalueren en prioriteren. Koppel beheersmaatregelen, wijs deze toe aan individuen of teams en monitor deze via periodieke controles en duidelijke dashboards. Zo ben en blijf je in control over de risico’s.

Zenya RISK is geschikt voor alle risico’s vanuit de gehele bedrijfsvoering. Daarmee vormt het ook de basis voor informatiebeveiliging en corporate governance. Bovendien ondersteunt de tool in het voeren van een risicodialoog.

Door risico’s te koppelen aan doelstellingen van jouw zorgorganisatie en medewerkers uit alle linies te betrekken, wordt het risicobewustzijn vergroot en creëer je betrokkenheid door alle lagen. Zo ben je in de gelegenheid risico’s om te zetten in kansen die bijdragen aan het behalen van jouw doelen.

kwaliteitsmanagement in de zorg

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen over Zenya CHECK: “Het is een echte meerwaarde voor het behalen van accreditaties en vergemakkelijkt de communicatie tussen verschillende afdelingen én ziekenhuizen.”

Verbeterkracht

Benut je verbeterpotentieel door inzichtelijk te maken wat goed gaat en wat beter kan. Via meldingen, audits en onderzoeken heb je snel een compleet beeld.

Samenwerking

Geef teams de regie over hun eigen acties en taken. Werk eenvoudig samen met externen door documenten te delen en incidenten transmuraal te melden.

Tijd voor de zorg

Vind je informatie snel en op iedere plek. Niet onnodig zoeken. Geen overbodige informatie. Zo kun je snel aan de slag en heb je meer tijd voor de patiënt of cliënt.

Meteen zien wat Zenya voor jouw zorgorganisatie betekent?

Infoland heeft ruim 20 jaar ervaring met kwaliteitsmanagement in de zorg. Sterker nog, hier ligt de basis van Zenya. Wij kennen de ins en outs van richtlijnen en normen als Qmentum, JCI, ISO 9001 en HKZ en begrijpen hoe Zenya jou hierin kan ondersteunen.

Wil je direct aan de slag? Met de best practices van onze experts maak je een vliegende start om efficiënter en veiliger te werken.

Vraag nu vrijblijvend en kosteloos een persoonlijke demo aan. 

02_ZenyaSoftwareSuite-Actie-takenbeheer-Zenya taken

Vijf unieke oplossingen

Eén krachtige software suite voor kwaliteits- en risicobeheer
Zenya-Module-Doc-A-op-wit_130x40px_72DPI

Efficiënt documenten beheren en verspreiden vanaf een centrale locatie.

Zenya-Module-Flow-A-op-wit_130x40px_72DPI

Eenvoudig incidentmanagement en workflows opzetten.

Zenya-Module-Check-A-op-wit_130x40px_72DPI

Verbeterpotentieel ontdekken dankzij audits, checks en vragenlijsten.

Zenya-Module-Risk-A-op-wit_130x40px_72DPI

Operationeel in control zijn en strategische risico’s omzetten in kansen.

Zenya-Module-BOOST-A-op-wit_130x40px_72DPI

Versterk kwaliteits- en risicomanagement en betrek medewerkers.

Benieuwd wat Zenya
voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts. Wij denken graag met je mee.