nlenbe-nlDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

Laat deze content solution voor je werken

Complete en up-to-date import van normkaders en maatregelen in je eigen Zenya omgeving

Gebruiksvriendelijke oplossing die snel operationeel is, zonder inzet van je interne IT-afdeling

Inclusief instructie en training voor CISO, beheerders en eindgebruikers

Aantoonbaar voldoen

Sinds de invoering van de AVG-wetgeving in 2018 is het thema informatiebeveiliging niet meer weg te denken. Als organisatie moet je kunnen aantonen dat je aan de privacyregels voldoet en zorgvuldig omgaat met persoonsgegevens. NEN 7510 is daarbij het bekende normkader voor de zorg, dat beheerders van persoonlijke gezondheidsinformatie specifieke handvatten biedt.

Omdat meer dan 400 klanten in de zorg gebruikmaken van Zenya, weten wij als geen ander hoe we jouw organisatie zo goed mogelijk kunnen helpen. Dat begint met het breed beschikbaar maken van het NEN 7510-1 Managementsysteem en de NEN 7510-2 Maatregelen in Zenya. Of je nu een ziekenhuis bent of een VVT-organisatie: we helpen je snel op weg!

Snel aan de slag met NEN 7510

Met onze NEN 7510 content solution heb je in Zenya direct de beschikking over alle 54 risico’s en 150 maatregelen om risico’s te beheersen. Zo kun je snel aan de slag om risico’s te wegen en te bepalen hoe je hiermee omgaat. Met de uitgebreide dashboarding en rapportagemogelijkheden maak je risico’s op heldere wijze inzichtelijk in combinatie met het normkader. Door medewerkers te betrekken als risico-eigenaar of eigenaar van een maatregel, vergroot je het risicobewustzijn binnen je organisatie. Desgewenst kun je binnen de andere Zenya modules de benodigde acties uitzetten. Zo zorg je voor een optimale borging van de NEN 7510 verbetermaatregelen en maak je eenvoudig aantoonbaar dat je informatiebeveiliging conform NEN 7510 op orde is.

Twee varianten: Basis en Uitgebreid

De content solution NEN 7510 is beschikbaar in twee varianten: Basis en Uitgebreid. Basis is de juiste oplossing voor CISO’s, functionarissen gegevensbescherming en applicatiebeheerders. Als je voor Basis kiest, maken we de complete set van risico’s en maatregelen voor je beschikbaar in je Zenya omgeving, rekening houdend met de bestaande inrichting en content. Samen zorgen we ervoor dat het ISMS klaar is voor gebruik. Ook de instructie en training voor de functioneel beheerders is inbegrepen.

Kies je voor de variant Uitgebreid, dan gaan we nog een stapje verder. We helpen dan de risico- en maatregeleigenaren het systeem te gebruiken, maatregelen te implementeren en deze aan risico’s te koppelen. Door het meten van de effectiviteit van de maatregelen wordt de beheersing van de risico’s inzichtelijk.

Maak gebruik van de ervaring van onze specialisten - Business Solution Functioneel Beheer - Zenya by Infoland

Wat maakt deze solution uniek?

 • Maak een vliegende start met NEN 7510, door een complete import én de juiste ondersteuning
 • Zet direct acties en verbetermaatregelen uit via andere Zenya modules, zodat je maximaal in control bent over lopende NEN 7510 verbetermaatregelen
 • Meer tijd om te focussen op inhoudelijke zaken

Wat krijg je specifiek van ons?

Import van risico’s en maatregelen uit het NEN 7510 handboek

 • De risico’s zijn opgenomen in één sjabloon, specifiek gericht op de toepassing van NEN 7510.
 • De geïmporteerde maatregelen kun je naar eigen wens invullen en koppelen aan risico’s. Bij elke maatregel staat ook een NEN 7510 doelstelling.

Uitgebreide dashboarding en rapportagemogelijkheden

 • Creëer overzicht en maak informatie inzichtelijk met heldere dashboards en genereer eenvoudig rapportages. 

Deadline: eind 2023

De IGJ heeft in 2022 o.b.v. analyse van 14 ICT gerelateerde storingen bij ziekenhuizen geconcludeerd dat de continuïteit van informatiesystemen nog niet voldoende geborgd is. De inspectie heeft daarop een deadline voorgesteld voor uiterlijk eind 2023 voor alle ziekenhuizen om te voldoen aan de norm NEN 7510.

Meer weten over deze content solution?

Ben jij een zorginstelling in Nederland en wil je je informatiebeveiliging aantoonbaar op orde hebben, conform de eisen zoals beschreven in NEN 7510? 

Tijdens een gesprek kunnen we je meer vertellen over de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

Inge Vanhomwegen

Waarom gebruiken anderen deze solution?

 • De AVG schrijft voor dat je als organisatie aan moet kunnen tonen dat je aan de privacyregels voldoet en zorgvuldig omgaat met persoonsgegevens. Het NEN 7510 normkader biedt de zorg een specifiek handvat voor beheerders van persoonlijke gezondheidsinformatie.

  Wij hebben ruime ervaring, waarmee we je helpen om op tijd klaar te zijn voor de toekomst.
 • Meer dan 400 zorginstellingen - ziekenhuizen, zorg- en verpleeginstellingen - in Nederland maken gebruik van Zenya.
 • Elk ziekenhuis in Nederland moet vanaf eind 2023 aantoonbaar voldoen aan NEN 7510.
 • Met meer dan 25 jaar ervaring weten we wat er speelt in jouw branche. Onze consultants hebben ervaring in zowel cure- als care-organisaties.

Meer weten over de NEN 7510 solution?

Ben je geïnteresseerd in de Zenya solutions en wil je meer weten over één of meerdere oplossingen? Laat het ons dan weten. Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw organisatie.