nlenbe-nlDé beste software voor kwaliteits- en risicomanagement.

Betrouwbaarheid & continuïteit

Alle risico’s onder controle

Zenya Software voor Kwaliteits- en Risicomanagement - Favicon

De keuze voor SaaS betekent: controle uit handen geven. Dat kan best eng zijn.

Het is dan ook belangrijk om goed na te gaan op welke manier de continuïteit gegarandeerd wordt als je kiest voor SaaS. Wij vertellen je er graag alles over.

De hoge beschikbaarheid van de software waarborgen

Onze infrastructuur bevat geen single point of failures

Onze SaaS-dienstverlening is gebaseerd op het platform-as-a-service concept binnen Microsoft Azure. Dit houdt in dat Microsoft zorgt voor doorlopende hoge beschikbaarheid van de dienst. Onder andere door redundantie van alle onderdelen.

Voor de opslag van gegevens maken we gebruik van Azure SQL met de “Business Critical tier” met availability zones. Dit betekent dat er, naast de primaire node, continue 1 tot 3 secundaire nodes actief zijn. Deze bevinden zich in andere fysieke datacentra.

Voor de opslag van bestanden maken we gebruik van Azure Blob Storage met GZRS (Geographic Zone Redundant Storage, ofwel Geografisch zone-redundante opslag) voor redundantie. De gegevens staan dus altijd synchroon verspreid over minimaal 3 fysieke locaties.

24/7 goede prestatie

Wij waken over de beschikbaarheid van de hostingomgeving en de daarop draaiende software 24 uur per dag, 7 dagen per week. Hiervoor maken wij gebruik van de software van Uptrends, ActiveXperts en de uitgebreide mogelijkheden binnen het Azure platform.

Wij zorgen ervoor dat je omgeving altijd goed presteert. We doen dit door het continue meten van het gebruik van de resources en door het doorlopend meten van de real-user-performance. Dit betreft dan de echte laadtijden van veel gebruikte schermen binnen Zenya. Indien nodig kunnen we eenvoudig resources verhogen of uitbreiden.

Eventuele storingen detecteren wij direct en nemen we binnen 15 minuten in onderzoek. Bij het oplossen van storingen kunnen wij terugvallen op de 24/7 support van onze partners. Hierdoor kunnen wij storingen altijd direct onderzoeken.

We gaan slim om met updates

Het up-to-date houden van softwarematige elementen in de infrastructuur is belangrijk om de software te wapenen tegen hacks, kwaadaardige software (zoals ransomware) en andere aanvallen. Wij en onze partners zorgen er dan ook voor dat de gehoste omgeving is voorzien van de laatste updates voor het OS en ondersteunende producten.

Dankzij onze slimme infrastructuur en software-architectuur zijn we in staat om eindgebruikers steeds minder te laten merken van updates. Alle onderdelen zijn redundant uitgevoerd waarbij één instantie uit roulatie gehaald kan worden voor onderhoud & updates. Dit terwijl andere instanties ervoor zorgen dat gebruikers ongestoord door kunnen werken.

In dit soort gevallen, waar we de update niet volledig ongemerkt kunnen uitvoeren (bijvoorbeeld bij major updates voor onze software), doen we er alles aan om de tijd dat de software niet beschikbaarheid is zo kort mogelijk te houden. We plannen de werkzaamheden op een tijdstip waarvan we, uit anonieme statistieken, weten dat we een minimaal aantal gebruikers hinderen.

Er is iets niet goed gegaan

(Bedrijfs)continuïteitsplan

We beschikken over (bedrijfs)continuiteitsplannen zodat we snel kunnen schakelen bij eventuele calamiteiten. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat de impact zo beperkt mogelijk blijft.

Noodprocedures

In het geval dat de software niet beschikbaar of niet bereikbaar is (denk bijvoorbeeld aan de uitval van de internetverbinding van jouw organisatie), zijn er diverse andere mogelijkheden om ervoor te zorgen dat medewerkers in jouw organisatie toch toegang hebben tot essentiële informatie. Het is belangrijk dat jij hier van tevoren goed over nadenkt, bijvoorbeeld al bij de implementatie. Achteraf zijn er alleen oplossingen zoals werken met 4G mogelijk. Je kunt dit voorkomen door bijvoorbeeld een periodieke export van bepaalde sets documenten naar noodlaptops binnen jouw organisatie, of het gebruik van de Zenya Search app in offline-modus.

Back-up en restore

Voor de opslag van gegevens maken we gebruik van Azure SQL en Azure Blob Storage.

Van iedere Azure SQL-database wordt elke 5-10 minuten een transactionele log backup gemaakt. Elke 12-24 uur een differentiële backup plus een volledige backup van de Azure SQL-database. Backups worden over een periode van 2 weken bewaard, waardoor gegevens van ieder willekeurig moment (op 5-10 minuten nauwkeurig) uit de afgelopen 2 weken hersteld kunnen worden. Een kopie van de back-ups wordt opgeslagen in een ander datacentrum, wat zich op voldoende geografische afstand (maar altijd binnen de EER) bevindt.

Ieder Azure Blob Storage account beschikt over een “Point in Time” herstel mogelijkheid. Er staat altijd een backup (asynchroon) van minder dan 15 minuten oud in een ander datacentrum wat zich op voldoende geografische afstand binnen (maar altijd binnen de EER) bevindt.

Je kunt een verzoek indienen om een back-up terug te plaatsen. In overleg met ons wordt er dan een eventuele restore uitgevoerd. Dit wordt door Infoland zelf uitgevoerd. Aan het terugplaatsen van een back-up op eigen verzoek kunnen kosten verbonden zijn.

Maandelijks worden door Infoland file-restore testen uitgevoerd.

Uitwijk naar een ander datacenter

We maken gebruik van het Microsoft Azure platform-as-a-service, waarbij we gebruik maken van Microsoft Azure regio’s die bestaan uit meerdere fysieke datacentra. In het onwaarschijnlijke geval dat een datacenter uitvalt, worden daar draaiende processen instant overgenomen door andere datacenters binnen dezelfde regio.

Escrow

In het onwaarschijnlijke geval dat wij niet meer aan onze verplichtingen kunnen voldoen, kan de continuïteit van de SaaS-dienst voor jouw organisatie gewaarborgd worden middels een Escrow regeling.

Iedere klant van Infoland heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve Escrow regeling. Doordat de Escrow regeling op basis van collectiviteit wordt aangegaan, kunnen de kosten voor de deelnemende leden aanzienlijk lager uitvallen dan wanneer iedere organisatie een individuele Escrow regeling zou moeten aangaan met ons.

De Escrow provider zorgt ervoor dat – wanneer de situatie zich voordoet – de hosting providers gedurende een bepaalde periode gewoon doorbetaald worden. Daarmee blijft de SaaS-dienst gewoon actief zodat jij gewoon gebruik kunt blijven maken van de software.

Op deze manier is er voldoende tijd voor de deelnemers van de Escrow regeling om een nieuwe overeenkomst te treffen met een hosting provider of om een andere passende oplossing te zoeken.

Gegevens blijven van jouw organisatie

Gegevens die worden ingevoerd in onze software blijven altijd eigendom van jouw organisatie.
Mocht je, om wat voor reden dan ook, willen of moeten stoppen met het gebruik van de Zenya software, dan kunnen de ingevoerde gegevens geëxporteerd worden. Hiervoor zijn in onze software zogenoemde exportfuncties beschikbaar. Met output naar de meest gangbare formaten zoals Excel-, Word-, PDF- en ZIP-bestanden. Indien gewenst kan Infoland bij het beëindigen van het abonnement ook eenmalig de volledige gegevens in de vorm van een Microsoft SQL Server back-up bestand (BAK-file) en eventueel losse bijbehorende bestanden aanleveren.

Blijf op de hoogte

Door bovenstaande maatregelen komt het weinig voor dat gepland onderhoud voor hinder zorgt. In de gevallen dat er toch enige mate van overlast verwacht wordt, kondigen wij dit altijd vooraf aan. Dit doen we via e-mail (naar de contactpersoon die jouw organisatie heeft aangewezen) en via onze onderhoudspagina.

In het onwaarschijnlijke geval dat zich een acute storing voordoet met impact op de beschikbaarheid of performance, dan laten we dat direct weten. Dit doen we via e-mail (naar de contactpersoon die jouw organisatie heeft aangewezen) en via onze website.

Wij werken samen met:

Om de betrouwbaarheid en continuïteit van jouw data te garanderen, werken we samen met zorgvuldig geselecteerde partners.

microsoft-logo

Microsoft verzorgt de platform-as-a-service infrastructuur waarbinnen onze SaaS-diensten draaien. Het Microsoft Azure platform kenmerkt zich door een hoge beschikbaarheid en is een solide basis voor ons SaaS-platform.

Microsoft Azure is o.a. ISO 27001 en ISO 20000 gecertificeerd, en voldoet tevens aan de eisen van de NEN7510.

flowmailer-logo

Flowmailer B.V. wordt ingezet voor het versturen van e-mails vanuit onze softwareoplossingen.
Daarnaast wordt Flowmailer ook  ingezet voor het versturen van e-mails vanuit onze softwareoplossingen bij het toewijzen van taken of software relevante meldingen.

escrow4all-logo

Escrow4all verzorgt een goede en voordelige collectieve Escrow regeling voor klanten van Infoland.

Meer weten over Zenya?

Vraag de brochure aan zodat je alle informatie gemakkelijk bij de hand hebt.

Download de brochure voor Zenya Software - Software voor kwaliteits- en risicomanagement

Gratis demo beschikbaar

Zelf zien wat Zenya voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een gratis demo aan.

Vijf unieke oplossingen

Eén krachtige software suite voor kwaliteits- en risicobeheer
Zenya-Module-Doc-A-op-wit_130x40px_72DPI

Efficiënt documenten beheren en verspreiden vanaf een centrale locatie.

Lees meer
Zenya-Module-Flow-A-op-wit_130x40px_72DPI

Eenvoudig incidentmanagement en workflows opzetten.

Lees meer
Zenya-Module-Check-A-op-wit_130x40px_72DPI

Verbeterpotentieel ontdekken dankzij audits, checks en vragenlijsten.

Lees meer
Zenya-Module-Risk-A-op-wit_130x40px_72DPI

Operationeel in control zijn en strategische risico’s omzetten in kansen.

Lees meer
Zenya-Module-BOOST-A-op-wit_130x40px_72DPI

Versterk kwaliteits- en risicomanagement en betrek medewerkers.

Lees meer

Benieuwd wat Zenya
voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op met onze experts. Wij denken graag met je mee.